Τραμπ: Θα έχουμε νέα σε 3-4 εβδομάδες για την εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Οι ΗΠΑ θα γνωρίζουν μέσα στις επόμενες τρεις ή τέσσερις εβδομάδες για το ενδεχόμενο συμφωνίας με την Κίνα, όπως υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος και δεν παρέλειψε να εξάρει τη στάση του Πεκίνου, εναντίον του οποίου στο παρελθόν έχει επανειλημμένα εξαπολύσει πυρά.

«Θα έχουμε νέα για την Κίνα. ΠΙθανότατα με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, θα ξέρουμε μέσα στις επόμενες

τρεις με τέσσερις εβδομάδες» είπε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στην Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου. «Η Κίνα είναι πολύ υπεύθυνη και λογική» είπε για τη στάση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη στις διαπραγματεύσεις.

«Εάν τελικά γίνει αυτό (η συμφωνία), θα είναι κάτι για το οποίο οι άνθρωποι θα μιλούν για πολύ καιρό» πρόσθεσε. Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανταλλαγή πυρών, στη μορφή δασμών, που πλήγωσαν τόσο τις δύο οικονομίες όσο και συνολικά το παγκόσμιο εμπόριο και ΑΕΠ, οι δύο χώρες αποφάσισαν προσωρινή ανακωχή. Αυτή επρόκειτο να λήξει την 1η Μαρτίου, με τις ΗΠΑ να προχωρούν στη συνέχεια στην αύξηση των δασμών από το 10% στο 25% σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολαρίων.

Τελικά αποφασίστηκε η παράταση της ανακωχής,με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, να δηλώνει ότι οι δύο πλευρές είναι «στα πρόθυρα συμφωνίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα