Τραμπ: Οι ΗΠΑ «δεν είναι έτοιμες» να κάνουν τώρα μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να προβούν σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα, δήλωσε ο πρόεδρος Donald Trump, ενώ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία.

"Νομίζω ότι κατά πάσα πιθανότητα θα επιθυμούσαν να κάνουν τη συμφωνία που είχαν στο τραπέζι πριν προσπαθήσουν να την επαναδιαπραγματευτούν", δήλωσε ο Trump τη Δευτέρα σε κοινή συνέντευξη τύπου

στο Τόκιο μαζί με τον Ιάπωνα ηγέτη Shinzo Abe. "Θα ήθελαν να κάνουν μια συμφωνία. Δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάτι τέτοιο".

Ο Trump δήλωσε ότι οι αμερικανικοί δασμοί για τα κινεζικά προϊόντα "θα μπορούσαν να ανέβουν πολύ, πάρα πολύ, πολύ εύκολα." Τα σχόλιά του ήρθαν μετά από εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών που σταμάτησαν νωρίτερα αυτό το μήνα. Κάθε πλευρά έχει κατηγορήσει την άλλη και ο Trump έχει απειλήσει περισσότερους δασμούς σε προϊόντα αξίας δισεκατομμυρίων.

Ο Trump δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις εγκαταλείπουν την Κίνα για χώρες χωρίς δασμολογικές χρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και των ασιατικών γειτόνων, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας. Ωστόσο, εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα καταλήξουν τελικά σε συμφωνία.

"Νομίζω ότι κάποια στιγμή στο μέλλον η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν καταλήξει σε μια μεγάλη εμπορική συμφωνία και προσβλέπουμε σε αυτό", δήλωσε ο Trump. "Επειδή δεν πιστεύω ότι η Κίνα μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει, πραγματικά, εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε δασμούς. Δεν πιστεύω ότι μπορούν να το κάνουν αυτό".

Keywords
Τυχαία Θέματα