Τραμπ: Μια μεγάλη εμπορική συμφωνία με το Μεξικό θα μπορούσε να επιτευχθεί σύντομα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, με ένα tweet το Σάββατο, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να επιτύχουν μια "μεγάλη εμπορική συμφωνία" με το Μεξικό.

"Η σχέση μας με το Μεξικό γίνεται όλο και καλύτερη. Μερικοί πραγματικά καλοί άνθρωποι τόσο στη νέα όσο και στην παλιά κυβέρνηση και όλοι μαζί, συνεργάζονται στενά", έγραψε ο Τραμπ. "Μια μεγάλη εμπορική

συμφωνία με το Μεξικό θα μπορούσε να επιτευχθεί σύντομα!", όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Οι ΗΠΑ και το Μεξικό πραγματοποιούν διμερείς διαπραγματεύσεις με στόχο να επιλύσουν τις διαφορές τους στην επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνία ελεύθερου εμπορίου NAFTA, στην οποία συμμετέχει και ο Καναδάς.

Οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Μεξικό, όπως αναφέρει το Reuters, εδώ και εβδομάδες επικεντρώνονται στην κατάρτιση νέων κανόνων για την αυτοκινητοβιομηχανία, την οποία ο Τραμπ έχει βάλει στο επίκεντρο της επαναδιαπραγμάτευσης της NAFTA, που κατά τον αμερικανό πρόεδρο υπήρξε «καταστροφή» για τους αμερικανούς εργαζόμενους.

Ο Τραμπ είχε ζητήσει την αναθεώρηση της NAFTA πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, υποστηρίζοντας πως η συμφωνία ωφελεί το Μεξικό σε βάρος των αμερικανών εργαζόμενων και της αμερικανικής βιομηχανίας. Έχει, δε, απειλήσει να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη NAFTA αν δεν υπάρξει αναθεώρησή της προς όφελος των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα