Τρ. Κύπρου: “Ναι” στο σχέδιο εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Με ποσοστό 99,74% οι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου ενέκριναν, κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευσή τους, τα ψηφίσματα που αφορούσαν στη διαδικασία μέσω της οποίας θα καταστεί δυνατή η εισαγωγή των μετοχών της Τράπεζας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE).

Και τα δύο ψηφίσματα που τέθηκαν ενώπιον των μετόχων, και

αφορούν στο Σχέδιο Διακανονισμού που αποτελεί τη νομική διαδικασία, μέσω της οποίας η Bank of Cyprus Holdings plc θα καταστεί μητρική εταιρεία της Τράπεζας Κύπρου, και την εισαγωγή της στο LSE, εξασφάλισαν σχεδόν το σύνολο των ψήφων των παριστάμενων στη διαδικασία που με τη σειρά τους αναλογούσαν στο 54% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Επί της ουσίας οι μέτοχοι ενέκριναν το σχέδιο διακανονισμού του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Κύπρου κατά τρόπο ώστε να παρακαμφθεί το πρόβλημα της σημερινής, χαμηλής αξίας διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας, (Σ.Σ: 0,13 ευρώ). Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε αρχικώς να μειωθεί ο αριθμός των μετοχών, χωρίς να μειώνεται η συνολική αξία τους. Οι υφιστάμενες μετοχές ακυρώνονται και θα εκδοθούν νέες μετοχές της μητρικής εταιρείας που θα παραχωρηθούν στους σημερινούς μετόχους με αναλογία 20 προς 1. Δηλαδή, για κάθε 20 υφιστάμενες μετοχές θα παραχωρηθεί μία μετοχή της μητρικής εταιρίας. Στην ουσία, δεν αλλάζει η αξία των μετοχών που κατέχουν οι μέτοχοι αλλά ο αριθμός των μετοχών.

Παράλληλα, οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου θα είναι και οι μέτοχοι της μητρικής εταιρείας, της Bank of Cyprus Holdings Plc, (BOC Holdings). Αυτό θεωρείται από τη διοίκηση της τράπεζας ως το τελευταίο σημαντικό βήμα για την εισαγωγή των μετοχών της Τράπεζας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Όπως τονίστηκε, η αλλαγή της ιδιοκτησιακής δομής της Τράπεζας, μέσα από την ανταλλαγή των υφιστάμενων μετοχών με νέες μετοχές στη νέα μητρική, την Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company, έγινε με στόχο τη δημιουργία ενός συγκροτήματος με επαρκή κεφαλαιακή ισχύ ώστε να θεωρηθεί επιλέξιμο για συμμετοχή του στους δείκτες FTSE UK.

Keywords
Τυχαία Θέματα