Τουρίστες από το Κατάρ θέλει η Θεσσαλονίκη

Νέα δεδομένα για τον τουρισμό από το Κατάρ δημιουργεί η πρόσφατη έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Ντόχα από την Qatar Airways.

Αυτό φάνηκε άλλωστε και από το «άνοιγμα» που πραγματοποίησε η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης,

εκπρόσωποι της οποίας βρέθηκαν στην Ντόχα στην αποστολή που πραγματοποιήθηκε στο Κατάρ από τις 24 έως τις 26 Απριλίου.

Σημειώνεται εδώ ότι το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό κοινό έχει ιδιαίτερα υψηλό εισόδημα και ο μέσος όρος διαμονής του για ψυχαγωγία κυμαίνεται περίπου στις 8 ημέρες. Εξάλλου οι πολυπληθείς οικογένειες που προέρχονται από το Κατάρ, συνηθίζουν να ταξιδεύουν ομαδικά.

Η υπεύθυνη Μάρκετινγκ της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κα Χρύσα Σαραβέλου εκπροσώπησε την Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στην αποστολή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Θεσσαλονίκης «Διπλωματία Πόλεων» με επικεφαλής το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Στην αποστολή συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες του τουρισμού από τη Θεσσαλονίκη.


Η κ. Σαραβέλου είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει B2B συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες τόσο από το Κατάρ όσο και της ευρύτερης Ασιατικής αγοράς, με σκοπό την παρουσίαση και την ανάδειξη του προορισμού και την αναζήτηση τρόπων συνεργασίας με τους Ασιάτες tour operators, ενώ από την πλευρά τους, οι τουριστικοί πράκτορες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ένταξη της Θεσσαλονίκης στα ταξιδιωτικά τους πακέτα μετά και την απευθείας σύνδεση της Qatar Airways. Σημειώνεται ότι η αεροπορική ξεκίνησε τα δρομολόγια από τη συμπρωτεύουσα (το δεύτερο προορισμό στην Ελλάδα μετά την Αθήνα) στο τέλος του περασμένου Μαρτιού, δίνοντας «ψήφο εμπιστοσύνης» στον ελληνικό τουρισμό, ενώ η Μύκονος, στο θερινό πρόγραμμα της εταιρείας για το 2018, θα είναι ο τρίτος προορισμός της Qatar Airways στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα