Το Βιετνάμ είναι η πιο ωφελημένη χώρα από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας

Στον αγώνα που διεξάγουν αρκετές χώρες, προκειμένου να προσελκύσουν εταιρείες που ψάχνουν εναλλακτικές τοποθεσίες εν μέσω του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, το Βιετνάμ έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι των αντιπάλων του.

Το Βιετνάμ κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ επτά ασιατικών χωρών που περιλαμβάνονται στις αναδυόμενες αγορές και θεωρήθηκαν κατάλληλοι προορισμοί για τη βιομηχανία Natixis SA, στελέχη της οποίας εξέτασαν τα δημογραφικά στοιχεία, τους μισθούς και το κόστος ηλεκτρισμού, την κατάταξη

στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και τη μεταποίηση ως ποσοστό των συνολικών άμεσων ξένων επενδύσεων.

"Το Βιετνάμ είναι έτοιμο να υποδεχθεί μέρος του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς της Κίνας στην παραγωγική διαδικασία που απαιτεί ειδικευμένο εργατικό δυναμικό", δήλωσε ο Trinh Nguyen, ανώτερος οικονομολόγος της Natixis στο Χονγκ Κονγκ. "Η χώρα είναι σαφώς η πιο ωφελημένη από τον εμπορικό πόλεμο."

Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ Nguyen Xuan Phuc εκμεταλλεύεται τις εμπορικές εντάσεις για να ενισχύσει το προφίλ του κράτους ως εργοτάξιο κατασκευών και εξαγωγών, που πωλεί τα πάντα, από παπούτσια μέχρι και smartphones. Το εμπόριο ανέρχεται περίπου στο διπλάσιο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος - περισσότερο από οποιαδήποτε χώρα της Ασίας, με την εξαίρεση της Σιγκαπούρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα