Η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική μάχη της Τερέζα Μέι, δίνεται σήμερα

Η σημερινή, ίσως είναι η τελευταία ημέρα της Τερέζα Μέι στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Εάν υπερψηφιστεί ηπ ρόταση μομφής που έκαναν εναντίον της οι βουλευτές του δικού της κόμματος, των Βρετανών Συντηρητικών, από αύριο η βασίλισσα Ελισάβετ θα πρέπει να αναζητεί νέο πρόσωπο για να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ωστόσο η Μέι στη σύντομη ομιλία της μπροστά από την εξώπορτα της πρωθυπουργικής οικίας, είπε ότι είναι έτοιμη να τελειώσει τη δουλειά που ανέλαβε πριν από δυόμιση χρόνια, δηλαδή να ολοκληρώσει τις διαδικασίες του brexit με όσο το δυνατόν

καλύτερους όρους για το λαό τςη Βρετανίας. Το μήνυμα είναι σαφές: Το απόγευμα η Μέι θα δώσει μάχη για την παραμονή της στην πρωθυπουργία, δεν θα καταθέσει τόσο εύκολα τα όπλα.

Η Τερέζα Μέι μετακόμισε στη Ντάουνινγκ Στριτ στις 13 Ιουλίου 2016, διαδεχόμενη τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος για να κάνει μαι επίδειξη πρωθυπουργικής ισχύος απέναντι στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, οδήγησε τη Βρετανία σε ένα αχρείαστο δημοψήφισμα και στην πόρτα της εξόδου απότην Ευρώπη.

Την 1η Οκτωβρίου 2018 η Τερέζα Μέι έκλεισε τα 62 της χρόνια. Στην τελευταία κυβέρνηση Κάμερον ήταν υπουργός Εσωτερικών. Η ίδια υποστηρίζει ότι την τελευταία διετία βελτίωσε σημαντικά τις λειτουργίες του κράτους, έκανε το βρετανικό δημόσιο πιο φιλικό προς τον πολίτη ενώ διαπραγματεύτηκε με επιτυχία μια συντεταγμένη έξοδο της χώρας από την ΕΕ, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, την οποία θεωρεί ότι πρέπει να ολοκληρώσει.

Στο μεταξύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επανήλθαν οι πληροφορίες για το ότι ο μέχρι πριν λίγο καιρό υπουργός Εξωτερικών της Μέι, Μπόρις Τζόνσον, προαλείφεται για τη θέση του πρωθυπουργού. Η κοινοβουλευτική μάχη σήμερα αναμένεται συναρπαστική.

"Συναντήθηκα χθες με ηγέτες της ΕΕ, σημειώνουμε πρόοδο", είπε σήμερα το πρωί η Μέι και σημείωσε ότι θα παραμείνει στο Λονδίνο και δεν θα μεταβεί στο Δουβλίνο όπως είχε προγραμματίσει.
Η Μέι πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για αβεβαιότητα και ότι υπάρχει ο κίνδυνος να παραδοθεί ο έλεγχος των διαπραγματεύσεων για το Brexit στους Εργατικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα