Το θέατρο του παραλόγου με τα Golden Boys του ΑΔΜΗΕ

Αρνήθηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου του ΑΔΜΗΕ αντίστοιχα, οι κ. Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης και Ιωάννης Μπλάνας. Οι παραιτήσεις των δύο, που είχαν προσυμφωνηθεί με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη μετά τις αποκαλύψεις για αναβάθμιση των μηνιαίων αποδοχών τους στις 20.000 ευρώ, η οποία συνοδεύτηκε με αναδρομικά ύψους 100.000 ευρώ έκαστος, έπρεπε να υποβληθούν και τυπικά στο εποπτικό συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ.

Αυτό προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους ανεξάρτητους διαχειριστές συστημάτων ενέργειας, όπως είναι ο ΑΔΜΗΕ.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη χθες κατά τη συνεδρίαση του οργάνου με τα δύο αποπεμφθέντα στελέχη να επιρρίπτουν ευθύνες για λάθος χειρισμό στο υπουργείο, γεγονός που όπως υποστηρίζουν, τους άφησε εκτεθειμένους και βορά των ΜΜΕ. Προκειμένου μάλιστα να προχωρήσουν στην παραίτησή τους, φέρονται να ζήτησαν εγγυήσεις και προστασία.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση πέραν της άρνησης των δύο στελεχών να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, καταγράφηκαν και διαφωνίες εντός του οργάνου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του εποπτικού που προέρχονται από τη ΔΕΗ υποστήριξαν ότι πράγματι καλώς πήραν τα χρήματα τα μέλη της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, αφού τους δόθηκε η δυνατότητα από το σχετικό νόμο της κυβέρνησης. Στον αντίποδα, τα μέλη του εποπτικού που προέρχονται από το Δημόσιο έχουν εντελώς αντίθετη άποψη και θεωρούν ότι έγινε κακή εφαρμογή του σχετικού νόμου.

Εξαλλος φέρεται να έγινε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης μόλις πληροφορήθηκε τα γεγονότα και δεν είναι τυχαία η απόλυτη και κάθετη τοποθέτηση κύκλων του υπουργείου για το θέμα που τόνιζαν χθες ότι η αντικατάσταση Μπλάνα – Κορωνιωτάκη θα γίνει οπωσδήποτε. Όπως σημείωναν έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες και συγκαλείται Δευτέρα το Εποπτικό Συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ. Μάλιστα, όπως έλεγαν, έχουν βρεθεί τα πρόσωπα και η αντικατάσταση των μελών της διοίκησης είναι δεδομένη.

Σε κάθε περίπτωση η χθεσινή εξέλιξη δυναμιτίζει περαιτέρω τα δύο εσωκομματικά στρατόπεδα στον τομέα ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει διαμορφώσει η γραμμή Σκουρλέτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα