Το selloff σε ΗΠΑ και Ασία «χτυπά» και την Ευρώπη

Οι χθεσινές δηλώσεις του νέου επικεφαλής της Fed που «δείχνουν» προς σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής επιδρούν αρνητικά στις διεθνείς αγορές, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να ακολουθούν την ίδια εικόνα με τις αγορές της Ασίας και των ΗΠΑ. Οι αμερικανικές αποδόσεις διατηρήθηκαν κοντά στα υψηλά τεσσάρων ετών, ενώ το δολάριο παραμένει σταθερό μετά τη χθεσινή άνοδο.

Στην Ευρώπη, οι δείκτες σημειώνουν απώλειες. Νωρίτερα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρούσε

0,3%, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε αρνητικό έδαφος.

Ο FTSE100 -0,37%, o DAX -0,34%, o CAC40 -0,46%, ο FTSE ΜΙΒ -0,22%, ο ΙΒΕΧ35 -0,67%

Οι μετοχές του κλάδου ασφαλειών είναι οι μόνες που σημειώνουν άνοδο. Η Admiral Group σημείωσε νωρίτερα άνοδο 5% μετά την ανακοίνωση μερίσματος58 πενών ανά μετοχή και 43% αύξηση στα προ φόρων κέρδη.

Όλοι οι άλλοι τομείς σημειώνουν πτώση, καθώς το επενδυτικό κλίμα συνεχίζει να επηρεάζεται από την ομιλία του Πάουελ της Fed. Όπως είπε, είναι πιθανή η αύξηση των επιτοκίων πάνω από τρεις φορές φέτος. Κι αυτό δεν αρέσει στις μετοχές καθώς σημαίνει αύξηση στα κόστη των εταιρειών.

Η Dialog Semiconductor με άνοδο 7%, ενώ από την άλλη η Biomerieux υποχωρεί άνω του 8%. Η Solva, στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός αύξησης των κερδών θα επιβραδυνθεί το 2018. Τα νούμερα για το δ' τρίμηνο πάντως ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Η Bayer ανακοίνωσε πτώση στα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου, λόγω της αλλαγής της φορολογίας στις ΗΠΑ. Δεν ανέφερε τίποτα για τη συγχώνευσή της με τη Monsanto, παρά μόνο ότι θέλουν να κελίσει η συμφωνία στο β' τρίμηνο. Πτώση 3% γαι τη μετοχή.

Τα καθαρά κέρδη της Ahold Delhaiz αυξήθηκαν πάνω από τέσσερις φορές κατά το δ' τρίμηνο, έναντι της ίδιας περιόδου της περσινής χρονιάς. Άνοδο 1,6% σημείωσε η μετοχή.

Βουτιά 7% και για τη μετοχή της ITV, καθώς ανακοίνωσε πτώση 5% στα κέρδη.

Στα μάκρο της ημέρας, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία πληθωρισμού για τον μήνα Φεβριυάριο στην Ευρωζώνη: Ο δομικός πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 1% ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,2% τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση από 1,3% τον Ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα