Amazon: Προχωρά στην εξαγορά της Ring με τίμημα $1 δισ.

Στην εξαγορά της Ring, εταιρείας που κατασκευάζει «έξυπνα» κουδούνια εισόδου, προχωρά το αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Amazon, σε ένα deal που θα επιτρέψει στην εταρεπία να επεκταθεί στον τομέα ασφάλειας σπιτιού και παροχής υπηρεσιών στα νοικοκυριά.

Σε ανακοίνωση που απέστειλε στο CNBC με e-mail, εκπρόσωπος της Ring

επιβεβαίωσε τη συμφωνία, αναφέροντας ότι η εταιρεία του ανυπομονεί να αποτελέσει μέρος της ομάδας της Amazon, στο πλαίσιο του οράματός της για ασφαλέστερες γειτονιές.

Η Amazon αναμένεται να διατηρήσει τη Ring ως ανεξάρτητο τομέα δραστηριοτήτων, όπως έκανε με τις άλλες εταιρείες που εξαγόρασε,λόγου χάρη τη Zappos και την Twitch.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο το Reuters μετέδωσε ότι το τίμημα μπορεί να ανέλθει σε πάνω από 1 δισ. δολ. Αν επαληθευτεί αυτό θα πρόκειται για το μεγαλύτερο deal εξαγοράς στην ιστορία της Amazon.

Και ο εκπρόσωπος της Amazon επιβεβαίωσε τη συμφωνία, επαινώντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες ασφάλειας που λάνσαρε στην αγορά η Ring.

Η Amazon έχει συνάψει και σειρά συνεργασιών που κάνει εμφανή τη διάθεσή της να εισέλθει στον τομέα της οικιακής ασφάλειας, όπως με τις κατασκευάστριες κλειδαριών Kwikset και Yale, ενώ προσφάτως απέκτησε την κατασκευάστρια έξυπνων καμεών ασφαλείας Blink.

Η τελευταία αποτίμηση της Ring ανέρχεται σε 760 εκατ. δολ., σύμφωνα με το Pitchbook.

Keywords
Τυχαία Θέματα