Το νερό και τα μοντέρνα χρώματα απειλούν το Big Ben

Πρόκειται για το πιο διάσημο ρολόι του κόσμου, το οποίο κατάφερε να σταθεί όρθιο όταν η Luftwaffe βομβάρδισε το βρετανικό Κοινοβούλιο. Τώρα όμως το Big Ben έρχεται αντιμέτωπο με δύο νέους εχθρούς, το νερό και τα μοντέρνα χρώματα.

Στις αρχές του 2017, θα αρχίσουν οι εργασίες ενός τριετούς προγράμματος για την αποκατάσταση του Πύργου της Ελισάβετ, όπως είναι επισήμως γνωστό το οποίο θα έχει συνολικό κόστος 29 εκατ. λιρών (42 εκατ. δολαρίων).

Έτσι οι καμπάνες του θα σιγήσουν αφού η οροφή από χυτοσίδηρο θα επισκευαστεί

και το ρολόι θα αφαιρεθεί. Η διαδικασία επιδιόρθωσης αναμένεται να διαρκέσει έξι μήνες.

«Δεν μπορεί να λειτουργεί ένα μοτέρ 24/7 για 150 χρόνια χωρίς να γίνει η απαραίτητη συντήρηση» δήλωσε στο Bloomberg, ο Paul Roberson, ένας από τους ωρολογοποιούς που εργάζεται στον πύργο.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής για να φτάσει κανείς στην κορυφή του πύργου υπάρχουν παντού ρωγμές στην τοιχοποιία λόγω διαρροής νερού. Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών συντήρησης που έγιναν παλαιότερα χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα πλαστικού τύπου χρώματα τα οποία αυξάνουν τις επιπτώσεις συγκέντρωσης νερού. Έτσι, το νερό τρέχει από το εξωτερικό της τοιχοποιίας, προκαλώντας σκουριά.

Χάρης στις εργασίες συντήρησης το ρολόι θα εκσυγχρονιστεί και θα χρησιμοποιηθούν ενός νέου τύπου εξαρτήματα LED.

Keywords
Τυχαία Θέματα