Το μυστικό της Μέι έναντι των εσωκομματικών αντιπάλων της για το brexit

«Τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν με αυτό τον τρόπο», παρατήρησε ένας υπουργός στην κυβέρνηση της Theresa May αυτή την εβδομάδα. «Ω ναι, μπορούν», απάντησε ένα άλλο.

Επί έναν ολόκληρο χρόνο, οι Βρετανοί πολιτικοί εκφράζουν την έκπληξή τους για την ικανότητα της πρωθυπουργού Theresa May να επιβιώνει από κρίσεις που φαινόταν έτοιμες να την καταστρέψουν. Τώρα τους προσφέρει μια νέα πηγή απόλαυσης: την ικανότητά της να καθυστερεί.

Ενώ απομένει λιγότερο από ένας χρόνος, έως ότου

το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην μπορεί να συμφωνήσει στο τι θέλει να ζητήσει στις διαπραγματεύσεις της εξόδου. Η παραίτηση ενός βασικού συμμάχου της, έκανε τη May να αποτελεί μειοψηφία στο εσωτερικό του Υπουργικού της Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, όταν πρότεινε τη μετάβαση σε μια «κλειστή» τελωνειακή σχέση με το ευρωπαϊκό μπλοκ. Λίγες μέρες αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον περιέγραψε την πρότασή της ως "τρελή".

Αυτό ώθησε τον επιφανή υπουργό - μιλώντας ιδιωτικά λόγω της ευαισθησίας του θέματος - να υποδείξει ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι κοντά στο σημείο μηδέν. Σίγουρα, αν η May θελήσει να προωθήσει τις θέσεις της, είπαν, κάποιος θα πρέπει να παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα