Το κρίσιμο επενδυτικό λάθος που κάνουν οι millenials

Οι έφηβοι των αρχών του 21ου αιώνα (millenials) πιστεύουν ότι τα μετρητά είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη επένδυση. Δεν εκπλήσσει, δεν βλέπουν καλές αποδόσεις.

Σχεδόν 1 στους 3 millenials, θεωρούν ότι τα μέσα ύπαρξης μετρητών, όπως οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου και τα πιστοποιητικά καταθέσεων, είναι ο καλύτερος τρόπος για να επενδύσουν χρήματα που δεν θα χρειαστούν για τα επόμενα 10 χρόνια. Αυτό συγκρίνεται μόνο με το 21% των παλαιότερων γενεών - οι περισσότεροι από τους τελευταίους προτιμούν τη χρηματιστηριακή αγορά - σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Η μελέτη διεξήχθη

για την Bankerate.com από την εταιρεία έρευνας αγοράς GfK SE, η οποία συγκέντρωσε δεδομένα αυτό το μήνα από 1.000 Αμερικανούς ηλικίας 18 ετών και άνω. Οι millenials ορίζονται ως άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 37 ετών.

Μήπως οι millenials προσπαθούν να επωφεληθούν από την αύξηση των επιτοκίων για να κερδίσουν ανταγωνιστική απόδοση; ΟΧΙ ακριβως. Η γενιά αυτή έχει μικρό ενδιαφέρον για τους τόκους των αποταμιεύσεων της. Περισσότεροι από 1 στους 5 millenials δήλωσαν ότι κερδίζουν λιγότερο από 1% τόκους για τις αποταμιεύσεις τους, ενώ περίπου το 19% των millenials δήλωσαν ότι δεν κερδίζουν κανένα τόκο, σύμφωνα με τη μελέτη. Οι millenials βρέθηκαν επίσης ως η ομάδα του πληθυσμού που είναι πιθανότερο να μην ξέρουν καν πόσο τόκο κερδίζουν από τις αποταμιεύσεις τους.

"Ο στόχος για τον πληθωρισμό της Ομοσπονδιακής Τράπεζας είναι 2%, οπότε τα κέρδη που είναι λιγότερα από τον πληθωρισμό, οδηγούν σε απώλεια αγοραστικής δύναμης", δήλωσε ο Greg McBride, επικεφαλής χρηματοοικονομικός αναλυτής στο Bankrate.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα