Banco Santander: Πλήγμα στα κέρδη λόγω ενοποίησης με τη Banco Popular

Πτώση 3% στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου ανακοίνωσε η Banco Santander, λόγω του κόστους ύψους 300 εκατ. ευρώ από την εξαγορά και την ενοποίησή της με την προβληματική Banco Popular, αλλά και λόγω νομισματικών μεταβολών.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την κεφαλαιοποίηση, ανακοίνωσε ότι τα συνολικά καθαρά κέρδη, συμπεριλαμβανομένου του κόστους της Banco Popular, υποχώρησαν στα 1,7 δισ. ευρώ για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, από

1,75 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 1,67 δισ. ευρώ για το τρίμηνο. Χωρίς το κόστος από την εξαγορά της Banco Popular και τις νομισματικές μεταβολές, τα καθαρά κέρδη, σύμφωνα με την τράπεζα αυξήθηκαν κατά 28%, ενώ σε επαναλαμβανόμενη βάση τα κέρδη αυξήθηκαν 14% στα 2 δισ. ευρώ.

Σε αυτό βοήθησε κυρίως η γεωγραφική ποικιλομορφία της Santander που παραμένει μια εκ των τραπεζών με τη μεγαλύτερη διαφοροποίηση, καθώς διαθέτει σημαντικές δραστηριότητες λιανικής σε Βραζιλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Μεξικό, Πολωνία και αλλού.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν στα 8,48 δισ. ευρώ, ενώ τα μεικτά έσοδα παρέμειναν αμετάβλητες στα 12,01 δισ. ευρώ.

To ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων υποχώρησε στο τρίμηνο από το 4,02% στο 3,92%.

Keywords
Τυχαία Θέματα