Το fund του Σόρος επενδύει $35 εκατ. σε ομόλογα Tesla

Η επενδυτική εταιρεία του Τζορτζ Σόρος αγόρασε μετατρέψιμα ομόλογα της Tesla αξίας 35 εκατ. δολαρίων το α' τρίμηνο του 2018 , επενδύοντας παράλληλα και σε μετοχές της Amazon και του Netflix, ενώ μείωσε τις θέσεις του στο Twitter.

Η κίνηση του fund

στην Tesla, με την αγορά των μετατρέψιμων ομολογιών λήξης Μαρτίου του 2019, ήρθε να δώσει ανάσα ανακούφισης στην υπό πίεση εταιρεία παραγωγής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στην παραγωγή των Model 3, ενώ ο ιδρυτής της Ελον Μασκ βρίσκεται αντιμέτωπος με κριτική μετά την άρνησή του να απαντήσει σε ερωτήσεις αναλυτών για την πρόσφατη ανακοίνωση «περίεργων» αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται ότι η Tesla εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αγορές ομολόγων. Πέρυσι συγκέντρωσε 1,8 δισ. δολ. από την προσφορά των πρώτων υψηλής απόδοσης “junk” ομολόγων.

Μερικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Tesla ίσως πρέπει να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί.

Φέτος η μετοχή της έχει χάσει 9% και στα τέλη Μαρτίου οι traders στοιχημάτιζαν κατά των ομολόγων της.

Επίσης το fund του Σόρος, αφού κατά το δ' τρίμηνο του 2017 φρόντισε να ξεφορτωθεί όλες του τις θέσεις στην Amazon, τώρα προχώρησε στην αγορά 51.200 μετοχών της, καθώς η Amazon αποτέλεσε μια από τις μετοχές τεχνολογίας με τις καλύτερες επιδόσεις φέτος, καθώς από τις αρχές του 2018 έχει ενισχυθεί κατά 34%.

Ο Σόρος αγόρασε επίσης 20.800 μετοχές της Alphabet και 148.5000 μετοχές της Netflix . Αντιθέτως πούλησε και τις 34.100 μετοχές που κατείχε στο Twitter, ενώ δεν αγόρασε καθόλου μετοχές της Facebook, από την οποία αποεπένδυσε πλήρως στα τέλη του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα