Το εμφιαλωμένο νερό στην πιο βιώσιμη μορφή του

Στην εποχή της βιωσιμότητας που η προστασία του περιβάλλοντος είναι η πρώτη προτεραιότητα στην καθημερινότητα μας οι εταιρείες μάς κατευθύνουν δημιουργώντας πρωτοπόρα προϊόντα. Γι αυτό και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ μας δίνει τη δυνατότητα να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα κάνοντας «πράσινες» επιλογές.

Λανσάροντας τη νέα σειρά ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN

τον Οκτώβριο του 2020, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ έκανε πρώτη το μεγάλο βήμα στον κλάδο της. Δηλαδή μείωσε το νέο πλαστικό στις συσκευασίες της και το αντικατέστησε με ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET) κατά 30%, δηλαδή ποσοστό 5% μεγαλύτερο από εκείνο που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (25%) και μάλιστα 5 χρόνια νωρίτερα, αποδεικνύοντας την ευθύνη που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες και στο περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σταδιακά όλοι οι κωδικοί του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ που είναι σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, θα περιέχουν και ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET. Ωστόσο, οι πρώτοι κωδικοί της σειράς GO GREEN είναι το ΖΑΓΟΡΙ MINI 330ml, το ΖΑΓΟΡΙ ATHLETIC 750ml και το ΖΑΓΟΡΙ 750ml, ενώ αυτή την πράσινη κατεύθυνση ακουλουθεί και η σειρά ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι η 1η εταιρεία στον κλάδο της πανελλαδικά με πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET από τον κορυφαίο Φορέα Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων στην Ελλάδα TÜV HELLAS (TÜV NORD). Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται πως η εταιρεία χρησιμοποιεί πιστοποιημένο ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET υψηλής ποιότητας, ενώ διαθέτει πιστοποιήσεις για το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας για όλα τα προϊόντα της.

«Πράσινη» επιχειρηματικότητα

Το ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN όμως δεν είναι η πρώτη και μόνη πράσινη επένδυση της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, η οποία έχει ένα συνολικό στρατηγικό πλάνο βιωσιμότητας και αιεφορίας. Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ μειώνει συνεχώς το ενεργειακό της αποτύπωμα και ελαχιστοποιεί τις εκπομπές CO2 με πολύ συγκεκριμένους τρόπους:

Ανταποκρίνεται πλήρως σε ετήσια βάση, για κάθε φιάλη που παράγει αποδίδοντας περιβαλλοντικά τέληΕίναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Παραγωγών (αποβλήτων) καταβάλλοντας τα σχετικά τέληΒρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενημέρωσης και μελέτης εφαρμογής των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας 904/ 2019/ ΕΕ, για τα πλαστικά μιας χρήσηςΠαρακολουθεί συνεχώς τους δείκτες ανάλωσης νερού και εφαρμόζει τη σχετική Νομοθεσία για την Προστασία των πηγώνΔεσμεύεται για τη συνεχή μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την αειφόρα χρήση πόρων και την προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτωνΈχει αντικαταστήσει το σύνολο του φωτισμού της με οικονομικές λάμπες ledΕφαρμόζει τεχνολογία χρήσης υβριδικών καυσίμων για το μεταφορικό της στόλο με ταυτόχρονη μελέτη μείωσης του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα100% Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα

Είναι σημαντικό ότι η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ διαθέτει Πράσινο Πιστοποιητικό, σύμφωνα με το οποίο το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε το 2020, προήλθε από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα.

Πιστή στις αξίες της, επέλεξε στρατηγικά το 2020 να συνεργαστεί με τον εναλλακτικό πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος Protergia, για τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις του που θα προέρχεται από 100% Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Έτσι απέκτησε εγγύηση προέλευσης (Πράσινο Πιστοποιητικό) από την Protergia όπου για το 2020 κατέγραψε ότι το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε προήλθε από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα.

Οι ενέργειες όμως της εταιρείας δεν σταματούν αφού βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη υπολογισμού συνολικού αποτυπώματος εκπομπών CO2 για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της και βάσει αυτής θα θεσπίσει στόχους που θα τεκμηριώνουν την πολιτική αειφορίας που αποτελεί και βασικό άξονα της φιλοσοφίας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα