Το egg... έλειπε για δουλειές στη Βοστώνη

Οι εκπρόσωποι από 10 εταιρείες που συμμετέχουν στον 4ο κύκλο του egg, βρέθηκαν για 15 ημέρες στην Βοστώνη.

Οι συμμετέχοντες γέμισαν τις βαλίτσες τους με σημαντικές εμπειρίες καθώς παρακολούθησαν ένα δεκαπενθήμερο εκπαίδευσης στο StartMIT και συμβουλευτικής υποστήριξης από εξέχοντες καθηγητές, επιχειρηματίες και επιχειρηματικούς αγγέλους. Επίσης, είχαν την ευκαιρία διασύνδεσης και συνεργασίας με την ελληνική διασπορά της Βοστώνης, αλλά και συναντήσεων με εταιρείες τεχνολογίας του κλάδου δραστηριότητας των 10 startups.

Οι

εταιρείες που ταξίδεψαν στην Αμερική καλύπτουν πολλούς διαφορετικούς κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, όπως τον τουρισμό, το ηλεκτρονικό επιχειρείν, τις αναδυόμενες τεχνολογίες και εφαρμογές Internet of Things (IoT), τις τεχνολογίες και εναλλακτικές μορφές γεωργίας και καλλιέργειας, την πολιτιστική βιομηχανία, τις υπηρεσίες υγείας και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εξωστρέφειας egg είναι οι Agile Agriculture Technologies, Artimelia, Ex Machina, Fraud Line, Greeking.me, Mentor, Messinian Hub, Πάρκο Χαράς, Tooristas, Woof Club.

Σημαντική υποστήριξη στις εταιρείες της αποστολής παρείχε το ελληνικό προξενείο στη Βοστώνη που διοργάνωσε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην άφιξη της ελληνικής αποστολής. Η πρόξενος κυρία Ιφιγένεια Καναρά καλωσόρισε την ελληνική αποστολή και σημείωσε ότι η Βοστώνη, ως παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας και έρευνας, είναι ένας ελκυστικός και παράλληλα ιδιαίτερα ανταγωνιστικός προορισμός.

Επισήμανε ότι η καινοτόμος νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα χαίρει της εκτίμησης και της υποστήριξης της ελληνικής κοινότητας της πόλης και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο το πρόγραμμα εξωστρέφειας του egg, αλλά και κάθε άλλη πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Δείτε φωτογραφίες

Keywords
Τυχαία Θέματα