Το εμπόριο ρίχνει τη σκιά του στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς αυτό που κυριαρχεί στην ψυχολογία των επενδυτών είναι η αβεβαιότητα για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με απώλειες 0,3% ενώ στις 10:40 σημείωνε απώλειες 0,40% στις 353,66 μονάδες.

Στο κόκκινο και οι μεγαλύτεροι δείκτες, με τον FTSE 100 στο -0,45%, τον γερμανικό DAX στο -0,57%, τον CAC στο Παρίσι με απώλειες 0,41%, τον ιταλικό FTSE MIB να χάνει 0,80% και τον ισπανικό ΙΒΕΧ με

οραική πτώση 0,07%

Ολοι οι κλαδικοί δείκτες πλην του λιανικού εμπορίου βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος, με τις μεγαλύτερες απώλειες στην τεχνολογία που χάνει περίπου 1,5%.

Απώλειες αναμένονται και στον τραπεζικό κλάδο, μετά την προειδοποίηση της βρετανικής Metro Bank για πτώση της ανάπτυξής της κατά το δ' τρίμηνο. Η μετοχή της έκανε κατακόρυφη βουτιά 20%.

Απώλειες πάνω από 1% για τη μετοχή της Deutsche Bank μετά από το δημοσίευμα του Bloomberg ότι η αμερικανική Fed διεξάγει έρευνα στον όλο που έπαιξε η γερμανική τράπεζα στο σκάνδαλο με το ξέπλυμα χρήματος από την Danske Bank.

Η αβεβαιότητα για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας αυξήθηκαν μετά την αναβολή από πλευράς Ουάσινγκτον, μιας συνάντησης με Κινέζους αξιωματούχους λόγω διαφωνιών για την εφαρμογή κανόνων περί πνευματικής ιδιοκησίας.

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ Λάρι Κούντλοου, ωστόσο, διέψευσε τις φήμες περί ακύρωσης της συνάντησης.

Στο μεταξύ, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συνεχίζεται στο Νταβός αυτή την εβδομάδα. Χθες, ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, απευθύνθηκε χθες στο φόρουμ και δεσμεύτηκε να μεταμορφώσει τη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής σε μια πιο φιλοεπενδυτική οντότητα.

Πίσω στην Ευρώπη, το Brexit εξακολουθεί να κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα, ενώ ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ θα χρησιμοποιήσει ένα διήμερο ταξίδι στο Νταβός για να συναντήσει τους ομολόγους του από όλο τον κόσμο για να συζητήσει τις υπάρχουσες εμπορικές συμφωνίες μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, που – προς ώρας - αναμένεται να γίνει και επίσημα στις 29 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα