Επιφυλακτικές κινήσεις και μεικτά πρόσημα στην Ασία

Με επιφυλακτικότητα κινήθηκαν σήμερα οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές εν μέσω ανησυχιών για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας, μετά από αναφορές ότι ο Λευκός Οίκος ακύρωσε μια προγραμματισμένη εμπορική συνάντηση με το Πεκίνο αυτή την εβδομάδα.

Στα ταμπλό, με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,14% και απώλειες 29,19 μονάδων, στις 20.593,72 μονάδες.
Ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,60%, με απώλειες 9,40 μονάδων, για να διαμορφωθεί 1.547,03 μονάδες.

Η ιαπωνική

αυτοκινητοβιομηχανία Subaru σημείωσε βουτιά άνω του 5,7%, για να ανακάμψει ελαφρώς στη συνέχεια. Νωρίτερα η εταρεία είχε ανακοινώσει ότι είχε σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Ιαπωνία λόγω ενός ελαττωματικού ανταλλακτικού.
Στο μεταξύ, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως ανέμεναν οι αναλυτές. Επίσης άφησε αμετάβλητο το guidance, του περασμένου Ιουλίου, για διατήρηση των επιτοκίων σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένη περίοδο.

Στην Κίνα, αρχικά σημειώθηκαν κέρδη τα οποία όμως γρήγορα εξανεμίστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Ο Shanghai composite με οριακή άνοδο 0,05% έκλεισε στις 2.581 μονάδες, ενώ ο Shenzhen component και ο Shenzhen composite σημείωσαν οριακές απώλειες. Στοπ Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωνε οριακή πτώση 0,02% στις 20.000 μονάδες.

Αξιωματούχοι του κινεζικού ΥΠΟΙΚ ανέφεραν σήμερα ότι το Πεκίνο θα αυξήσει τις δημοσιονομικές δαπάνες το 2019 για να δώσει ώθηση στην οικονομία της χώρας.

Η Κίνα το 2018 προχώρησε σε περικοπή φόρων ύψους 1,3 τρισ. γιουάν, σε μια προσπάθεια να ανακόψει την επιβράδυνση της οικονομίας, σε μια συγκυρία που η χώρα βρίσκεται σε εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,35%.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 υποχώρησε κατά 0,37%. Ο δείκτης ενέργειας μειώθηκε κατά περίπου 1,6%, καθώς οι μετοχές πετρελαίου υποχώρησαν μετά τη χθεσινή πτώση στις τιμές «μαύρου χρυσού».

Η Santos έχασε σχεδόν 2%, η Oil Search πάνω από 1% και η Woodside Petroleum 1,34%.

Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου έκαναν απόπειρα περιορισμένης ανόδου μετά τις χθεσινές απώλειες. Τα futures του μπρεντ σημείωσαν άνοδο 0,11% στα 61,57 δολ/βαρέλι και τα futures του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν οριακά στα 53,03 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα