Τιτάνας: Θα εγκρίνει η Επιτροπή το πληροφοριακό δελτίο;

Στα χέρια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κρίνεται η τύχη της νέας Δημόσιας Πρότασης του Τιτάνα ώστε να εισαχθεί παράλληλα σε άλλα δυο χρηματιστήρια στις Βρυξέλλες και Παρίσι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του Τιτάνα, να καταστεί επιτυχής – η δημόσια πρόταση χρειάζεται να συγκεντρωθεί τουλάχιστον το 75% των μετοχών, καθώς αυτό το ποσοστό θεωρείται σύννομο κατά την εταιρεία, δηλαδή, η ΤΙΤΑΝ

International όταν συγκεντρώσει το 75% των μετοχών της ΤΙΤΑΝ ΑΕ θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί και στα δύο ξένα Χρηματιστήρια. Σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση στην Αθήνα θα υπάρχουν δύο τίτλοι, η ΤΙΤΑΝ International και η ΤΙΤΑΝ ΑΕ -η τελευταία όμως θα διαπραγματεύται με το 25% των μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Τιτάνας προ μηνών είχε προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για τις κοινές μετοχές για το 90% των μετοχών, αλλά δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό.

Με άλλα λόγια, εαν η Ε.Κ εγκρίνει την δημόσια πρόταση του Τιτάνα, τότε θα ξεκινήσει η παράλληλη διαπραγμάτευση σε τρία
χρηματιστήρια Αθηνών, Παρισίων και Βρυξελλών. Ο δε πρόεδρος του Τιτάνα κ. Αράπογλου δήλωσε στην Γενική συνέλευση των μετοχών
πως το Χρηματιστήριο των Βρυξελλών έχει αποδεχθεί το αίτημα του Τιτάνα για την εισαγωγή των μετοχών.

Με 90 % θα ενεργοποιηθεί το squeeze out

"Μάλιστα εαν σε μια απο τις δυο κατηγορίες μετοχών ( προνομιούχες ή κοινές ) συγκεντρωθεί το 90% των μετοχών, τότε θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία του Squeeze Οut, της εξόδου δηλαδή απο το χρηματιστήριο.

ΔΗM.ΠΑΦ

Keywords
Τυχαία Θέματα