Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στις αποφάσεις της Fed

Με κέρδη άνοιξε η Wall Street την Παρασκευή, η οποία βαδίζει προς ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη, καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία αύξησαν τις πιθανότητες μιας πιο χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average διαπραγματεύθηκε 200 μονάδες υψηλότερα, με ώθηση από τα κέρδη της Microsoft

και της Apple. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,9% καθώς ο τομέας τεχνολογίας υπεραπέδωσε, ενώ ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 1,1% στο κουδούνι του ανοίγματος.

Η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε 75.000 θέσεις εργασίας το Μάιο, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση θέσεων εργασίας κάτω από 100.000. Η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε επίσης.

Οι προσδοκίες της αγοράς για μείωση των επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο αυξήθηκαν στο 27,5% από 16,7% μετά την αποδέσμευση των στοιχείων, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME. Η αγορά επίσης δίνει 79% πιθανότητα χαμηλότερων επιτοκίων από τη Fed μέχρι τον Ιούλιο.

Ωστόσο, οι μετοχές των τραπεζών δεν ακολούθησαν το γενικότερο κλίμα στην αγορά. Η Citigroup υποχώρησε 0,6%, ενώ η J.P. Morgan Chase και η Bank of America υποχώρησαν 0,9% και 1% αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα