Τις εξελίξεις στο Βερολίνο περιμένει η Ευρώπη

Σε μεικτά πρόσημα κινούνται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά το γερμανικό αδιέξοδο που μπορεί να αφήσει τη χώρα με υπηρεσιακή κυβέρνηση για τους επόμενους μήνες, μέχρι - πιθανότατα - να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με πτώση 0,26%, τους δείκτες σε μεικτά πρόσημα και τους κλάδους με πτώση. Εξαίρεση ο κλάδος των αυτοκινήτων και οι μετοχές των ΜΜΕ με μικρά κέρδη.

Πριν από λίγο, ο FTSE100 -0,04%, o DAX

-0,04%, o CAC40 +0,05%, o FTSE MIB +0,24%, o IBEX35 +0,22%

Χθες, μετά τη συνάντησή της με τον Γερμανό πρόεδρο, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως προτιμά τις εκλογές από μια κυβέρνηση μειοψηφίας, με τον Σταϊνμάγερ ωστόσο να επιμένει πως ο πολιτικός κόσμος οφείλει τους πολίτες την προσπάθεια να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Enel με άνοδο 1,3% μετά την παρουσίαση του επιχειρησιακού πλάνου της εταιρείας για το διάστημα 2018-2020. Η μετοχή της EasyJet με άνοδο 2,9% μετά τα ετήσια αποτελέσματα.

Η μετοχή της Kingfisher αντιθέτως σημείωνε νωρίτερα πτώση 1,7% λόγω αδύναμων πωλήσεων εξαιτίας της αναιμικής γαλλικής αγοράς.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η Uber αναμένεται να αγοράσει έως και 24.000 οχήματα χωρίς οδηγό από τη Volvo. Η BP και η ENI ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν το κοίτασμα πετρελαίου Majnoon στο Ιράκ, από το οποίο προτίθεται να αποχωρήσει εντός του 2018 η Royal Dutch Shell.

Keywords
Τυχαία Θέματα