Προσπάθειες αντίδρασης του ευρώ μετά το γερμανικό αδιέξοδο

Το δολάριο έχασε μέρος των χθεσινών κερδών του κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στα χρηματιστήρια της Ασίας ωστόσο παρέμεινε κοντά στα υψηλά μιας εβδομάδας έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, καθώς η πολιτική κρίση στη Γερμανία συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στο ευρώ. Συγκεκριμένα, ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,1% στο 94,029, κοντά ωστόσο στο επίπεδο του 94,104 που είναι το υψηλότερο από τις 14 Νοεμβρίου.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ωστόσο αντιδρά αρκετά καλά παρά την πολιτική αβεβαιότητα στη Νο1 οικονομία της περιοχής. Νωρίτερα σημείωνε άνοδο 0,12% στο 1,1747 έναντι του δολαρίου. Υπενθυμίζεται

πως με την κατάρρευση των συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, υποχώρησε στο 1,1722 δολ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά τη συνάντησή της με τον Γερμανό πρόεδρο, η Μέρκελ δήλωσε πως προτιμά τις εκλογές από μια κυβέρνηση μειοψηφίας, με τον Σταϊνάμγερ ωστόσο να επιμένει πως ο πολιτικός κόσμος οφείλει τους πολίτες την προσπάθεια να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Έναντι του γεν, το ευρώ είναι σταθερό στα 132,15, μετά το χαμηλό δύο μηνών που κατρακύλησε τη Δευτέρα στα 131,16 γεν, ενώ το δολάριο υποχώρησε στα 112,59 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα