Την «ενός ανδρός αρχή» εγκαθιδρύει στην καρδιά της Ευρώπης ο Βίκτορ Όρμπαν

Η μεγάλη πορεία του Ούγγρου πρωθυπουργού Victor Orban προς την κατεύθυνση της "ενός ανδρός αρχή" στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπιασε νέα ρεκόρ!

Αποφεύγοντας την απειλή κυρώσεων από τις Βρυξέλλες, οι βουλευτές του Orban ενέκριναν νόμο την Τετάρτη, ο οποίος θα περιορίσει ακόμα περισσότερο το δικαστικό σύστημα της χώρας. Οι αντιπρόσωποι της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να αποτρέψουν την έναρξη της κοινοβουλευτικής συνόδου και στη συνέχεια

αποδοκιμάστηκαν και χλευάστηκαν καθώς ο κυβερνών συνασπισμός ψήφισε τη δημιουργία ενός νέου ανώτατου δικαστηρίου που θα ασχολείται με υποθέσεις δημόσιας διοίκησης και θα βρίσκεται υπό την εποπτεία της κυβέρνησης.

Μια τρίτη συνεχής νίκη στις εκλογές του Απριλίου έδωσε στον Orban το 55% και στο κόμμα του Fidesz μια συνταγματική πλειοψηφία, η οποία έκανε την ψηφοφορία μια τυπική διαδικασία. Η επανεκλογή επίσης έδωσε στον Orban μια ανανεωμένη εντολή να συνεχίσει το μετασχηματισμό του κράτους- μέλους του ΝΑΤΟ σε ένα "λαμπρό κράτος" σύμφωνα με τα πρότυπα της Ρωσίας του Vladimir Putin, απογοητευμένο από τις προσπάθειες της ΕΕ να διατηρήσει την ενότητα που υποστηρίζει το μεγαλύτερο εμπορικό μπλοκ στον κόσμο.

"Έχουμε περάσει προ πολλού από το σημείο μη επιστροφής όταν πρόκειται για τη διασφάλιση του κράτους δικαίου, αλλά ακόμα και έτσι, η δημιουργία αυτού του δικαστηρίου είναι ανησυχητική", δήλωσε ο Mate Szabo, δικηγόρος και διευθυντής προγράμματος στις Πολιτικές Ελευθερίες της Ένωσης για την Ουγγαρία. "Η ΕΕ ήταν εντελώς απροετοίμαστη να το αντιμετωπίσει".

Keywords
Τυχαία Θέματα