«Τα δύσκολα πέρασαν», λέει ο CEO της Credit Suisse

Πριν από ένα χρόνο, ο Tidjane Thiam ζήτησε από τους μετόχους της Credit Suisse Group AG να παραμείνουν στην τράπεζα ενόψει της αναδιάρθρωσής της. Εκείνοι που το έκαναν, μπορεί να θέλουν περισσότερα από όσα ήδη έχουν.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας σχεδιάζει να εξαγοράσει μέχρι και 3 δισεκατομμύρια φράγκα (3 δισεκατομμύρια δολάρια) μετοχών μέσα στα επόμενα δύο χρόνια,

ενώ αυξάνει το μέρισμα κατά τουλάχιστον 5% ετησίως, δήλωσε σε ανακοίνωσή της πριν από την ημέρα των επενδυτών. Ενώ είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη δέσμευσης για αύξηση των καταβολών στους επενδυτές, αυτό δεν έχει σταματήσει την υποχώρηση της μετοχής της, κατά 37% φέτος.

Ο Thiam έχει στρέψει την τράπεζα από πιο ασταθείς συναλλαγές, προς την διαχείριση του πλούτου, περικόπτοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και αξιοποιώντας τους μετόχους για να επιτύχει χρηματοδοτήσεις δισεκατομμυρίων φράγκων. Με την αναδιάρθρωσή της τράπεζας να έχει σχεδόν τελειώσει, μπορεί να επισημάνει τα κέρδη του ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος, ακόμη και όταν αντιμετωπίζει απώλειες που δεν τις περιμένει και πτώση των εσόδων από εμπορικές συναλλαγές. Η τράπεζα προειδοποιεί ότι τα έσοδα των αγορών Ασίας- Ειρηνικού θα μειωθούν φέτος, όπως επίσης και ότι μειώθηκαν ορισμένοι στόχοι για τις μονάδες της παγκόσμιας αγοράς.

Η μετοχή της Credit Suisse αυξήθηκε κατά 0,3% κι έφτασε στα 11,08 φράγκα στις 10:27 π.μ. στη Ζυρίχη. Ο Thiam, σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο Bloomberg, δήλωσε ότι η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία αγοράς και ότι το 2019 θα είναι το πρώτο "καθαρό" έτος της τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσής της.

Keywords
Τυχαία Θέματα