Τι ζητάει ο Άντονι Σκαραμούτσι από τον Κίριλ Ντμίτριεφ;

Παρότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστές στις πιο λεπτομερείς πτυχές τους, οι συζητήσεις που είχαν ο ιδρυτής της SkyBridge Capital κι ένας από τους πιο έμπιστους συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ και ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ταμείου διαχείρισης κρατικής περιουσίας (sovereign wealth fund) είναι σίγουρο ότι οι δύο κοντινοί άνθρωποι των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας διερευνούν το έδαφος μιας πιθανής συνεργασίας που ξεκινά από επενδυτικά και επιχειρηματικά ενδιαφέροντα και

καταλήγει στις διακρατικές σχέσεις.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Νταβός της Ελβετίας, στο περιθώριο του Παγκόσμιο Οικονομικού Φόρουμ το απόγευμα της Δευτέρας.

Εκπρόσωπος του Ντμίτριεφ δήλωσε ότι θα οργανώσει επίσκεψη Αμερικανών επιχειρηματιών στη Ρωσία αλλά κι ότι το fund, το οποίο υπενθυμίζεται ότι υπόκειται στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν εναντίον της Μόσχας και των ρωσικών επιχειρήσεων το 2015, θα ανοίξει γραφείο στη Νέα Υόρκη το Μάιο. Η συνάντηση πιθανότατα θα γίνει την άνοιξη και θα έχει στόχο την σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Η ιδέα της επίσκεψης υπάρχει εδώ και μήνες δεν είναι νέα» δήλωσε ο Σκαραμούτσι, σημειώνοντας ότι γνωρίζει τον Ντμίτριεφ εδώ και πολύ καιρό.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη δημόσια επαφή μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και του ευρύτερου ρωσικού Δημοσίου. Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πρόσφατα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης των ρωσικών κυρώσεων «εάν η Ρωσία συνεργαστεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα