Τι συμβαίνει όταν κάποιος αγοράζει, ανέλπιστα, έναν πίνακα 20 εκατ. δολαρίων

Μόλις 15 μήνες μετά την πώληση έναντι 20 εκατoμμυρίων δολαρίων του πίνακα του Πίτερ Ντόιγκ, "The Architect's Home in the Ravine", από τον οίκο Sotheby's, το συγκεκριμένο τοπίο έχει βγεί πάλι προς πώληση, αυτή τη φορά σε δημοπρασία στη Βασιλεία, στην γκαλερί Γκασκοσιάν.

Η τιμή εκκίνησης έχει καθορισθεί από τον ιδιοκτήτη του πίνακα σε 25 εκατ. δολάρια και τον καθιστά ως ένα από τα πιό ακριβά έργα στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης.
Ο πίνακας έχει

πωληθεί αρκετές φορές, με μεγάλη συχνότητα , σε σημείο που οι πωλητές των οίκων δημοπρασιών να τον χαρακτηρίζουν ως «τακτικό ταξιδιώτη» (frequent flyer).
Την τελευταία φορά που ο πίνακας πωλήθηκε ήταν τον Μάρτιο του 2018 στους Sotheny's του Λονδίνου. Είχε πωληθεί άλλη μια φορά, πρόσφατα, κάτι που τον έκανε να δημιουργήσει παγκόσμιο ρεκόρ.
Στο Λονδίνο, πέρσι ο πίνακας αγοράστηκε από τον Αμπντάλα Τσατίλα, ο οποίος χρησιμοποίησε μια τεχνική μείωσης ρίσκου δημοπρασιών. Σήμερα ο Τσατίλα βγάζει τον πίνακα προς πώληση πιστέυοντας ότι θα κάνει νέο, τρίτο κατά σειρά, ρεκόρ. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, πωλεί τον πίνακα για να επενδύσει σε κάποιον άλλον που τον θεωρεί πιο σημαντικό.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος πίνακας έχει βγεί από το 2002, πέντε φορές σε δημοπρασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα