Τι γράφει ο γαλλικός Τύπος για την επίθεση στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα

Η τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας απασχολεί τον γαλλικό Τύπο με πολλά δημοσιεύματα να επισημαίνουν ότι, δύο άγνωστοι με μοτοσικλέτα έριξαν, σήμερα το πρωί χειροβομβίδα, τραυματίζοντας ελαφρά έναν ειδικό φρουρό.

Όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό «Le Point» επικαλούμενο το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), «η γαλλική πρεσβεία της Αθήνας έγινε στόχος. Η Αντιτρομοκρατική έχει αναλάβει την έρευνα μετά την επίθεση που σημειώθηκε λίγο πριν τις πέντε

το πρωί σε μεγάλη κεντρική λεωφόρο των Αθηνών απέναντι από την ελληνική Βουλή. Οι ελληνικές αρχές ερευνούν αν πρόκειται για αναρχικούς εξτρεμιστές που πραγματοποιούν τακτικά επιθέσεις κατά διπλωματικών στόχων, οικονομικών ή πολιτικών», δήλωσε μία πηγή.

Από την έκρηξη της χειροβομβίδας προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές, αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Υπενθυμίζουν πάντως ότι, τον περασμένο Οκτώβριο, ομάδα αναρχικών εξτρεμιστών είχε ζητήσει την απελευθέρωση του κομμουνιστή Ιμπραχίμ Αμπντάλα από το Λίβανο που παραμένει στις γαλλικές φυλακές από το 1987. Ο Αμπντάλα καταδικάστηκε σε ισόβια για την συμμετοχή του σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το Γαλλικό Πρακτορείο υπογραμμίζει πως, οι αρχές που έχουν αναλάβει την έρευνα δεν αποκλείουν η επίθεση να συνδέεται με την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία, μετά και τα «συγχαρητήρια» που έδωσε χτες η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα