Τι μπορεί να σηματοδοτούν οι νέες κορώνες του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ

Η υπόθεση διαπραγμάτευσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τους Γερμανούς έρχονται καθημερινά στην επιφάνεια με δηλώσεις μάλιστα από τα επιφανή στελέχη του οικονομικού επιτελείου. Μετά τον Γιάννη Δραγασάκη,που χθες διέψευσε τα όσα τού αποδόθηκαν για το δημοψήφισμα ο Γιάννης Μηλιός αναφέρθηκε σε καθυστέρηση αποπληρωμής ομολόγων σε φάση διαπραγματεύσεων.

Όσα βγαίνουν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ

στην παρούσα φάση δεν είναι προς κατανάλωση ούτε σημαίνουν, ότι αυτές θα είναι και οι τελικές αποφάσεις στον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί απέναντι σε εταίρους-πιστωτές.Ο ΣΥΡΙΖΑ τεστάρει με προεκλογικές διατυπώσεις και το εκλογικό σώμα αλλά και τους πιστωτές μας.Και έχει οριοθετήσει την επόμενη φάση της κατεύθυνσης του πολιτικού παιχνιδιού,την οποία θέλει να πάρουν τα πράγματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει τους τόνους όπως φαίνεται και θα οξύνει επιχειρώντας όσο είναι ακόμη στην θέση της αντιπολίτευσης να δείξει στην ελληνική κοινή γνώμη αλλα και προς τους Γερμανούς ότι, ο,τι λέει το εννοεί. Το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει όμως είναι μέχρι που μπορεί να το τραβήξει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατά πόσο θα εγκλωβιστεί σε μια στρατηγική χωρίς σημείο επιστροφής, που μοιραία θα οδηγήσει τους εταίρους-πιστωτές σε επώδυνες αποφάσεις για την χώρα μας.

Οι Γερμανοί έτσι κι αλλιώς μας έχουν οδηγήσει σε μια περιπέτεια εθνικής ταπείνωσης,μιζέριας και πολλών αδιεξόδων. Ξέρουμε καλά δε ότι με τα σημερινά δεδομένα θα ταλαιπωρηθούμε πολλά χρόνια. Φταίνε όμως και οι ελληνικές κυβερνήσεις που δεν προχωρούν στις διαρθρωτικές αλλαγές,αφήνουν το δημόσιο αλώβητο και δεν μπαίνουν σε αλλαγές δομών ουσίας όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

Κατά τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται την μεγάλη εσωτερική δυσαρέσκεια,χωρίς όμως να εξασφαλίζει μια λύση που θα αποτρέψει από το να πέσει το πλοίο στα βράχια. Αν η κυβέρνηση θέλει να αντιδράσει σοβαρά ας φτιάξει το ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης,περνώντας μπροστά από τους Γερμανούς που στο κάτω κάτω ελάχιστα πιστοποιητικά διαθέτουν σε ακαδημαϊκό επίπεδο για την οικονομική φιλοσοφία τους.

Blogger Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης
Keywords
Τυχαία Θέματα