Θυγατρική της ThyssenKrupp κατηγορείται για δωροδοκίες Τούρκων αξιωματούχων

Θυγατρική των ThyssenKrupp και Airbus κατηγορείται για δωροδοκίες, σύμφωνα με την εισαγγελία. Οι αρχές υποψιάζονται ότι τα νομικά τμήματα των δύο εταιριών ήταν ενήμερα, ενώ η κίνηση στόχευε μεταξύ άλλων στη διευκόλυνση πώλησης αμυντικού εξοπλισμού και στην Ελλάδα.

Έρευνα για πιθανότητα διαφθοράς, κατά του γερμανικού βιομηχανικού ομίλου, ThyssenKrupp

έχουν ξεκινήσει εισαγγελείς στη Βρέμη της Γερμανίας.

Όπως γράφει η Handelsblatt, η νέα έρευνα αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την εταιρία που θεωρούνταν ότι έχει «ξεμπερδέψει» με τη διαφθορά στους κόλπους του προσωπικού της.
Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της έρευνας, εργαζόμενοι στην Atlas Elektronik, (θυγατρική της ThyssenKrupp που δραστηριοποιείται στην άμυνα), πλήρωναν εκατομμύρια ευρώ σε αμφιλεγόμενους συμβούλους μέχρι και το 2014. Σύμφωνα με ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή της η γερμανική εφημερίδα, η εισαγγελία θεωρεί ότι τα χρήματα μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν για τη δωροδοκία Τούρκων αξιωματούχων.

Η έρευνα έρχεται σε κρίσιμη στιγμή καθώς η ThyssenKrupp βρίσκεται εν μέσω αναδιάρθρωσης, περιλαμβανομένης και της συγχώνευσης των δραστηριοτήτων χάλυβα με εκείνες της Tata Steel. Παράλληλα εμπλέκει και την Airbus, αφού η κατασκευάστρια αεροσκαφών έχει στην κατοχή της το 50% της Atlas.

Οι εισαγγελικές αρχές βασίζουν τις υποψίες τους σε σχετικά ντοκουμέντα που έχουν κατασχέσει. Φαίνεται ότι είχαν εστιάσει την προσοχή τους στην Atlas Elektronik εδώ και κάποιο διάστημα. Η εταιρία, η οποία ανήκει κατά 50% στην ThyssenKrupp και 50% στην Airbus, υποτίθεται ότι κατέφυγε σε δωροδοκίες για να διευκολύνει την πώληση τορπιλών και εξοπλισμού σόναρ, σε Ελλάδα και Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα