Θολώνει η άνοδος στην Ευρώπη μετά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη

Σε αρνητικό πρόσημο γυρίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την πρωινή άνοδο, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ στο 1,9% το 2019, από 2% προηγουμένως.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 σημειώνει άνοδο 0,19% στις 367,09 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,23%, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,18%, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί οριακά 0,05%.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,6%, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,09%.

Στις πρωινές συναλλαγές

ο Stoxx600 σημείωνε κέρδη 0,7% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 10 Οκτωβρίου.

«Η εικόνα των αγορών φαίνεται λιγότερο ισχυρή γενικά» καθώς οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει της νέας συνεδρίασης της Fed στις ΗΠΑ εντός της ημέρας, ανέφερε ο Ken Odeluga, αναλυτής της CityIndex.

Ο τραπεζικός και ασφαλιστικός τομέας σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις με άνοδο 0,5% και 0,7% αντίστοιχα.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, Banco BPM, έκανε άλμα 8,9% στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου χάρη στα χαμηλότερα κόστη και την πώληση ενός περιουσιακού της στοιχείου που βοήθησαν στο αντισταθμιστεί η πτώση των εσόδων από τόκους.

Η Commerzbank και η SocGen σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 4% και 3% αντίστοιχα μετά τα ισχυρά κέρδη που ανακοίνωσαν.

Παράλληλα, οι επενδυτές αποστασιοποιήθηκαν από την είδηση ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας UBS είναι αντιμέτωπη με ακόμα μια ακριβή δικαστική διαμάχη καθώς το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει αγωγές για την πώληση ενυπόθηκων δανείων κατά τη διάρκεια της, όταν ξέσπασε το 2008 η χρηματοπιστωτική κρίση.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα αμφισβητήσει τις όποιες κατηγορίες. Πάντως αναλυτές της Zuercher Kantonalbank εκτιμούν ότι πάνω από τα μισά του αποθεματικού που έχει βάλει στην άκρη φγια δικαστικά θέματα η ελβετική τράπεζα ύψους 1,2 δισ. ελβετικών φράγκων θα πάνε σε αυτή την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα