Θετικό το κλίμα στα ομόλογα - Υποχωρούν οι αποδόσεις σε ελληνικό και ιταλικό

Η αγορά ομολόγων «παίρνει» τα πάνω της την Παρασκευή, καθώς οι αποδόσεις τόσο του ιταλικού όσο και του ελληνικού δεκαετούς υποχωρούν αρκετά σήμερα, 23/11.

Συγκεκριμένα, το κόστος δανεισμού της Ιταλίας υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και δύο μήνες, μετά τις φήμες για παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάολο Σαβόνα, που κυκλοφορούν στον ιταλικό τύπο. Ο Σαβόνα διέψευσε αργότερα την πληροφορία, αλλά το καλό κλίμα στην αγορά διατηρήθηκε.

Περί τις 12:45, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρούσε κατά 1,92% στο 3,37, από το 3,43 στο χθεσινό κλείσιμο.

Ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων,

Λουίτζι ντι Μάιο, διαβεβαίωσε χθες ότι η Ιταλία δεν θέλει να φύγει από το ευρώ και είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί με την Ε.Ε. Ο Ντι Μάιο επανέλαβε πως δεν πρόκειται «να προδώσει τους Ιταλούς» και δεν θα επιτρέψει αλλαγή των βασικών πυλώνων του προϋπολογισμού. Ωστόσο διαβεβαίωσε για πρωτοβουλίες που θα καθησυχάσουν τις αγορές.

Το καθησυχαστικό κλίμα ακολουθεί και η ελληνική αγορά ομολόγων, αφενός παρασυρόμενη από την ιταλική, αφετέρου αφότου η χρηματιστηριακή αγορά καλωσόρισε το χθεσινό σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί 1,42% στο 4,52, από το 4,58 στο χθεσινό κλείσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα