Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές

Σε θετικό πρόσημο βρίσκονται οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βρετανία για το Brexit, που θα καθορίσει το αν η χώρα θα αποδεχθεί τους όρους της αποχώρησης που συμφώνησε η Τερέζα Μέι με την ΕΕή αν θα βγει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία ή αν θα καθυστερήσει την αποχώρησή της.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,13% στις 373,97 μονάδες. Οι τράπεζες βρέθηκαν στην κορυφή του δείκτη με άνοδο άνω του 1%. Γι' αυτό εν πολλοίς ευθύνονται τα κέρδη σε RBS,

Barclays και Lloyds, λόγω των αλλαγών που συμφώνησε η ΕΕ στη συμφωνία για το Brexit.

Στο μεταξύ, οι μετοχές βρετανικών κατασκευαστικών όπως η Persimmon, η Taylor Wimpey και η Berkeley σημείωναν νωρίτερα τα μεγαλύτερα κέρδη στον FTSE 100.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,57%, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,27%, o γαλλικός CAC 40 +0,28%, ενώ στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB +0,10% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,29%.

Η προσοχή των επενδυτών είναι σήμερα στραμμένη στη συμφωνία για το Brexit, καθώς το απόγευμα θα γίνει ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για να θα αποδεχθούν ή θα απορρίψουν τη συμφωνία του Brexit ενόψει της ημερομηνίας αποχώρησης στις 29 Μαρτίου.

Χθες το βράδυ, η Μέι ταξίδεψε στο Στρασβούργο και πήρε διαβεβαιώσεις από την ΕΕ για το ιρλανδικό backstop. Η στερλίνα κάνει ράλι, ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα εξασφαλιστεί το πράσινο φως από τους βουλευτές. Ήδη οι Εργατικοί τους έχουν καλέσει να απορρίψουν τη συμφωνία.

Σε άλλα νέα, οι έρευνες για τη μοιραία πτώση του 737 MAX 8 συνεχίζονται με τη Μπόινγκ να διαβεβαιώνει ότι τα αεροσκάφη της είναι ασφαλή, την ώρα που αρκετές αεροπορικές μπλοκάρει τη χρήση τους. Οι απαντήσεις τώρα για τη συντριβή αναζητούνται στα δυο μαύρα κουτιά.

Η αμερικανική κυβέρνηση, στο μεταξύ, διαμήνυσε στο Βερολίνο ότι θα μειώσει τη συνεργασία της τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες αν επιτραπεί στην κινεζική Huawei να φτιάξει υποδομές για τεχνολογία 5G στη Γερμανία.

Επίσης, στη Γερμανία, ο ΥΠΟΙΚ, Ολαφ Σολτς, επιβεβαίωσε ότι οι δυο μεγαλύτερες εισηγμένες τράπεζες, Deutsche Bank and Commerzbank, εξετάζουν μια πιθανή μεταξύ τους συγχώνευση, σύμφωνα με το Reuters.

Αργότερα εντός της ημέρας επίκειται και η συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ΕΕ (Ecofin)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θετικό,thetiko