Θετικό άνοιγμα στην Ευρώπη με ελπίδες για περαιτέρω χαλάρωση από την ΕΚΤ

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε η Ευρώπη κατά το άνοιγμα, λόγω του καλού κλίματος που δημιούργησαν τα σχόλια από πλευράς της ΕΚΤ για πιθανότητα περαιτέρω νομισματικής χαλάρωσης οσονούπω, αλλά και μετά το ρέλι στα ασιατικά ταμπλό.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 άνοιξε με άνοδο 0,3%, ενώ στα επιμέρους χρηματιστήρια, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 2,19% στις 5.900,01 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο Dax

στο +0,18% στις 9.764,88 μονάδες,στο Παρίσι ο CAC 40 με άνοδο 0,05% στις 4,336,39 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,17% στις 8.737,80 μονάδες

Νωρίτερα, το πετρέλαιο σημείωνε άνοδο, ωστόσο στη συνέχεια αντέστρεψε τα κέρδη αλλά αυτό δεν σταμάτησε τις μετοχές, οι οποίες παρέμειναν σε θετικό έδαφος.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές πήραν ώθηση μετά τα σχόλια του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, την περασμένη εβδομάδα, καθώς είπε ότι η ΕΚΤ έχει στην κατοχή της περισσότερα εργαλεία νομισματικής πολιτικής και υπάρχει η προθυμία να χρησιμοποιηθούν.

«Δεδομένου του ότι είπε κάτι ανάλογο και πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο και μετά δεν το έκανε, υπάρχει κίνδυνος να απογοητεύσει ξανά, αλλά προς το παρόν οι αγορές φαίνεται να αποτιμούν θετικά τα τελευταία του σχόλια και επεκτείνουν τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας», αναφέρει ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής της CMC Markets.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων,η Siemens συμφώνησε να εξαγοράσει την CD-adapco, μια ιδιωτική αμερικανική εταιρεία κατασκευής λογισμικού έναντι 1 δισ. δολ. σε μετρητά, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η γερμανική Wincor Nixdorf αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα εταιρικά της κέρδη, μετά την άνοδο στα κέρδη α' τριμήνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα