Θετικό άνοιγμα στη Wall Street με ισχυρά τραπεζικά αποτελέσματα και Disney

Με κέρδη άνοιξε η Wall Street την Παρασκευή μετά από μια σειρά θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων που περιλάμβαναν ισχυρά κέρδη από τις τράπεζες και καθώς η Disney παρουσίασε μια νέα υπηρεσία συνεχούς ροής.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 274 μονάδων. Τα κέρδη

στους κλάδους των χρηματοοικονομικών και της ενέργειας ώθησαν τον S&P 500 κατά 0,7% υψηλότερα. Ο Nasdaq Composite άνοιξε με κέρδη 0,5%.

Η J.P. Morgan Chase ανέφερε κέρδη και έσοδα του πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς η τράπεζα επωφελήθηκε από τα υψηλότερα επιτόκια.
Η εταιρεία δήλωσε ότι τα κέρδη αυξήθηκαν 5% στα $9,18 δισ., ή $2,65 ανά μετοχή, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση $2,35 ανά μετοχή.
Τα έσοδα αυξήθηκαν επίσης κατά 5% στα 29,9 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις κατά περίπου 1,5 δισ. δολάρια, καθώς τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 8%, χάρη στην «επίδραση των υψηλότερων επιτοκίων».

Οι μετοχές της Disney έδωσαν σημαντική ώθηση στα κέρδη, καθώς ενισχύθηκαν περισσότερο από 10% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα χρεώνει 7 δολάρια το μήνα, ή λιγότερο από 6 δολάρια στην ετήσια συνδρομή, για τη υπηρεσία streaming που κάνει το ντεμπούτο της στις 12 Νοεμβρίου, σε μια απόπειρα να υποσκάψει τον ανταγωνιστή-γίγαντα της ψυχαγωγίας Netflix Inc., σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα