Τέλος εποχής για την VW: Ο Πιχ συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιό του

Κόβει σιγά σιγά τους... δεσμούς του με την Volskwagen ο πρώην πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Φέρντιναντ Πιχ, αφού συμφώνησε κι επίσημα να πουλήσει ένα μεγάλο μέρος του ποσοστού του στην οικογένεια Πόρσε.

Ο Πιχ είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, και μαζί με τον ξάδερφό του, Βόλφγκανγκ Πόρσε, στην ουσία ελέγχουν εδώ και δύο δεκαετίες την VW.

Στην ουσία ο Πόρσε θα εξαγοράσει ένα μεγάλο μέρος του ποσοστού που κατέχει ο Πιχ στην Porsche

Automobil Holding (το ποσοστό του ανέρχεται στο 14,7%). Η Porsche Automobil Holding κατέχει το 52,2% των μετοχών με δικαιώματα ψήφου στη VW.

Το μερίδιο του Πιχ στην Porsche ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων ΜΜΕ, ο Πιχ είχε ενημερώσει τις Αρχές ότι ο ξάδερφός του και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. της VW γνώριζαν για το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων πριν καν δημοσιοποιηθεί, κάτι που η ίδια η εταιρεία αρνείται. Αυτό δημιούργησε δυσαρέσκεια στα μέλη του εποπτικού συμβουλίου της Porsche, πολλοί εκ των οποίων θέλουν να τον εκδιώξουν, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγές εκ των έσω.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το τέλος της επιρροής μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας στην VW.

Ο Πιχ διετέλεσε πρόεδρος της VW έως το 2015, όταν κι εκδιώχθηκε. Ωστόσο, κατάφερε να μεταμορφώσει την VW από έναν περιφερειακό «παίκτη» σε παγκόσμιο «παίκτη», αποκτώντας brands όπως η Bugatti, η Bentley και η Lamborghini.

Keywords
Τυχαία Θέματα