Τατούλης: Οι δήμοι της Πελοποννήσου θα βγουν σε έκτακτη ανάγκη λόγω σκουπιδιών

«Σε λίγο καιρό όλοι οι δήμοι της Πελοποννήσου θα κάνουν αίτημα να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το ζήτημα των σκουπιδιών», τόνισε σε δηλώσεις του περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τα σκουπίδια».

Ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε ότι εξήντα από τους εβδομήντα οκτώ ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου έχουν αποκατασταθεί και σε λίγο θα αποκατασταθούν και

οι υπόλοιποι, ενώ σημείωσε ότι ήρθε έγκριση δημοπράτησης για τρεις ακόμη ΧΑΔΑ: του Πλατώματος στην Τρίπολη, ενός στην Ανατολική Μάνη κι ενός ακόμα στο Κρανίδι, που θα συζητηθούν κατά την προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με εξασφαλισμένες πιστώσεις για να αποκατασταθούν. Απομένει πλέον, μόνο ο ΧΑΔΑ στο Αφισσού της Σπάρτης.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι οι αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ οδηγούν σε αδιέξοδο τους δήμους, γιατί δεν έχουν προετοιμαστεί και δεν έχουν πού να διαθέσουν νόμιμα τα αστικά απορρίμματα. Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και τον υπουργό κ. Τσιρώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «παραμύθιασαν τους δημάρχους» και κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει.

Επιπλέον ανέφερε ότι, «σήμερα δεν υπάρχει καμιά διαχείριση να υπηρετεί την νομιμότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και έχει μεγάλη ευθύνη γι' αυτό η κυβέρνηση», ενώ σημείωσε πως, «μέσα στον επόμενο μήνα, όλοι οι δήμοι θα αντιμετωπίσουν οξύ πρόβλημα και θα κάνουν αίτημα να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», επισημαίνοντας πως την ευθύνη την έχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την οποία κάλεσε μαζί με το υπουργείο να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Πρόσθεσε πως «όλη η Μεσσηνία γεμίζει σκουπίδια» και η Καλαμάτα είπε, αντιμετωπίζει πρόβλημα. Υπήρξε χθες, ανέφερε, μεγάλη φωτιά στο ΧΥΤΑ Κιάτου, που σημαίνει ότι πηγαίνουν σκουπίδια, ενώ για την Τρίπολη σημείωσε ότι, «υπάρχουν επιφανειακοί ΧΑΔΑ που απειλούν την πόλη και το Μαίναλο» και αφού υπογράμμισε ότι «οι δήμαρχοι είναι συνεργάτες μου» ενημέρωσε ότι την προσεχή Δευτέρα έχει καλέσει την Εκτελεστική Επιτροπή του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου να συζητήσουν για το πρόβλημα.

Τέλος, ο περιφερειάρχης αποκάλυψε ότι πριν από είκοσι ημέρες, τον κάλεσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σταθάκης και του διατύπωσε την άποψη πως συμφωνούν με το ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων που έχει ετοιμάσει η Περιφέρεια και έγιναν είπε κάποιες τεχνικές διεργασίες, αλλά ως τώρα ανέφερε, δεν έχει γίνει κάτι παραπάνω και αναρωτήθηκε γιατί καθυστερούν στην κυβέρνηση, ενώ παράλληλα τόνισε, πως «αυτό αποδεικνύει την φερεγγυότητα της περιφερειακής αρχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα