Προς υπογραφή η συμφωνία ΕΛ.ΠΕ και Rosneft για προμήθεια αργού πετρελαίου

του Δημήτρη Παφίλα

Μνημόνιο των βασικών όρων συναντίληψης για την προμήθεια αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων θα υπογράψουν σήμερα το βράδυ τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Ρωσική πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft.

Η συμφωνία η οποία προετοιμάστηκε εδό και αρκετό διάστημα και θα την υπογράψουν απο πλευράς ΕΛ.ΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γρηγόρης Στεργιούλης και απο την ρωσική πλευρά ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft κ. Igor

Sechin. Σύμφωνα με πληροφορίες το Μνημόνιο θα περιλαμβάνει τα εξής βασικά σημεία συναντίληψης:

-Τα δύο μέρη προτίθενται να αναπτύξουν διμερή συνεργασία σε ότι αφορά την προμήθεια αργού πετρελαίου, καθώς και προϊόντων διύλισης.

- Εκφράζουν την θέληση να ισχυροποιήσουν τη σχέση τους και να καθορίσουν τους πιθανούς τομείς για αμοιβαία επωφελή συνεργασία.

- Στόχος του Μνημονίου, είναι να τεθεί το πλαίσιο και να καθοριστούν οι βασικές προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε μελλοντικές συμφωνίες και υπογραφή συμβολαίων.

- Για το σκοπό αυτό, θα συσταθεί κοινή Ομάδα Εργασίας.

- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ROSNEFT προτίθενται να μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές αναφορικά με την παραγωγική διαδικασία και την αριστοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων τους. Κατά την συνάντηση ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ κ. Γρηγ. Στεριούλης απεδέχθη ο Στεργιούλης την πρόταση του Sechin για να μεταβεί στη Ρωσία, προκειμένου να επισκεφθεί την έδρα της ROSNEFT.

Keywords
Τυχαία Θέματα