«Ταρακουνά» τις ευρωπαϊκές αγορές η πολιτική αβεβαιότητα σε Ιταλία και Γαλλία

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς αυξάνεται η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία και την Γαλλία. Στο επίκεντρο βρίσκεται αφενός η ανακοίνωση του Φρανσουά Ολάντ ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις επερχόμενες εκλογές, κι αφετέρου, το ιταλικό δημοψήφισμα

που διεξάγεται την Κυριακή και θα κρίνει το πολιτικό μέλλον του Ματέο Ρέντσι.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,86%, με όλους τους κλαδικούς δείκτες στο «κόκκινο».

Ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,93% στις 6.691 μονάδες, ο DAX καταγράφει απώλειες 1,1% στις 104.20 μονάδες, ο CAC 40 υποχωρεί 1,3% στις 4.503 μονάδες, ο ΙΒΕΧ κινείται με απώλειες 1% στις 8.585 μονάδες και ο FTSE MIB κινείται με πτώση 0,82% στις 16.952 μονάδες.

Ο δείκτης πρώτων υλών υποχωρεί πάνω από 2% από την αρχή της συνεδρίασης λόγω απογοητευτικών στοιχείων από την Ασία. Απώλειες πάνω από 2% για την ArcelorMittal, πτώση 1,5% για την Glencore.

Οι ενεργειακές και πετρελαϊκές μετοχές υποχωρούν πάνω από 1,8% καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να αμφιβάλλουν για το κατά πόσο θα εφαρμοστεί η συμφωνία του OPEC. Με πτώση πάνω από 1% κινούνται οι ιταλικές Enel και Eni, αλλά και η γερμανική E.ON.

Η μετοχή της ισπανικής Banco Popular καταγράφει «βουτιά» 2,34% μετά την είδηση ότι ο πρόεδρος της τράπεζας πρόκειται να αντικατασταθεί. Η γερμανική Commerzbank υποχωρεί κατά 2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα