ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Οι επόμενες κρίσιμες αντιστάσεις για τον Γενικό Δείκτη

Του Απόστολου Μάνθου, Υπεύθυνου Τεχνικής Ανάλυσης στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή

Ο Γενικός Δείκτης μετά την πρώτη επαφή με την περιοχή αντίστασης των 630 με 635 μονάδων επιχείρησε μια γρήγορη «εξαέρωση» βραχυχρόνιων διαγραμμάτων και τεχνικών δεικτών ορμής προς το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων δημιουργώντας έτσι συνθήκες αποσυμπίεσης και απόκτησης νέων δυνάμεων. Όντως ο Γενικός Δείκτης μετά την επαφή με το επίπεδο στήριξης των 602 με 597 μονάδων έκανε μια γρήγορη ανοδική επιστροφή πλησίον του προηγούμενου υψηλού των 634 μονάδων έχοντας ως χορηγό την αναδιάρθρωση

των δεικτών του MSCI και το τραπεζικό κλάδο. Από εκεί και έπειτα το σημείο κλειδί, που ο Γενικός Δείκτης θα πρέπει να υπερκεράσει είναι οι 635 μονάδες. Διαγραμματικό γεγονός, όπου εάν επιβεβαιωθεί θα ανοίξει το οπτικό πεδίο για την πολύ σημαντική ζώνη αντίστασης των 655 με 660 μονάδων. Οποιαδήποτε όμως ανοδική δυσπραγία πέριξ των 635 μονάδων θα βάλει σε νέα δοκιμασία το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων.

Όπως είχαμε αναφέρει από την προηγούμενη ανάλυση για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 αυτό που θα έδινε σημαντικούς πόντους στην ανοδική συνέχεια προς τις 1870 μονάδες είναι το «συμπαγές» γέμισμα της ζώνης που μεσολαβεί μεταξύ των 1720 με 1750 μονάδων. Στοιχείο, που μέχρι τώρα λείπει από την όλη εικόνα στο ημερήσιο chart του δείκτη. Εδώ για να θορυβηθούν οι "Bulls" θα πρέπει ο δείκτης να πάει να κλείσει πτωτικά το χάσμα που έχει δημιουργηθεί χαμηλότερα των 1623,5 μονάδων.

Τέλος όσον αφορά το Τραπεζικό Δείκτη αυτός έφτασε ανοδικά έως τις 850 μονάδες διόρθωσε μετά κατά γράμμα πάνω στο Fibonacci Retracement των 61,8% στις 720 μονάδες και επανήλθε γρήγορα ανοδικά λίγο κάτω από το επίπεδο αντίστασης των 850 με 844 μονάδων παρουσιάζοντας όμως εκεί -όπως φάνηκε από τη συνεδρίαση της Πέμπτης - αδυναμία διαπερατότητας. Ιδιαίτερη προσοχή στις επόμενες συνεδριάσεις χρήζει ο τζίρος των τραπεζών, καθώς εάν στερέψει η διοχέτευση εντολών -πέραν του τέλους του προηγούμενου μήνα λόγω των «εσωτερικών» αλλαγών στον γνωστό δείκτη MSCI- τότε θα πράγματα θα αρχίζουν να δυσκολεύουν για τη δραπέτευση του Τραπεζικού Δείκτη άνω των 850 μονάδων με άμεσο αντίκτυπο τη καθοδική επαναξιολόγηση των 720 με 705 μονάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα