Ταμείο Πρόνοιας Δημ. Υπαλλήλων: Κουβέντα για τα εφάπαξ χωρίς δικαιολογητικά

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Σιγή ιχθύος που προκαλεί πολλά ερωτηματικά κι ενδεχομένως θα πρέπει να κινητοποιήσει και άλλου τύπου ελέγχους, επικρατεί εδώ και μια εβδομάδα από την πλευρά του δ.σ. του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων και του προέδρου του κ. Γεράσιμου Φραγκισκάτου αναφορικά με την αποκάλυψη του newmoney.gr πως δόθηκαν κατ ΄εξαίρεση και με προτεραιότητα περί τα 20 - ίσως είναι και παραπάνω - εφάπαξ δίχως να έχουν προσκομιστεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η διοίκηση του Ταμείου κάνει πως δεν είδε και δεν άκουσε το δημοσίευμα σε μια περίοδο μάλιστα που

χιλιάδες συμπολίτες μας καρτερικά περιμένουν τα εφάπαξ που τους καθυστερούνται.

Θα πρέπει να πούμε πως μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που προκάλεσε η δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα ότι 243 συνταξιούχοι παρά το πάγωμα των πληρωμών εφάπαξ, έλαβαν τα χρήματα τους νωρίτερα από τις χιλιάδες άλλων που καρτερικά περιμένουν, πηγές αναφέρουν πως τεκμηριώθηκε ότι τουλάχιστον 20 περιπτώσεις ήταν εκείνες που πήραν τα λεφτά τους δίχως να έχουν καν προσκομμίσει τα έγγραφα που όφειλαν.

Σε περίπτωση που αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρέπει η διοίκηση του Ταμείου να τοποθετηθεί για ποιο λόγο δεν υπήρξε κλήτευση των προσώπων αυτών για να δώσουν τα έγγραφα και φυσικά να δούμε εάν η επιλογή τους υπήρξε αντικείμενο συναλλαγής ή οποιασδήποτε άλλης περίεργης διαδικασίας.

Όμως οι αποκαλύψεις για το τι συμβαίνει στο Ταμείο, συνεχίζονται καθώς πληροφορίες τονίζουν ότι ένας χαμός επικρατεί με ημερήσιες διατάξεις και αναθέσεις έργων που υπάρχουν δίχως διαγωνισμούς. Αληθεύει λοιπόν πως υπάρχουν δεκάδες καθημερινά διατάξεις με αναθέσεις έργων κάτω από τα 10 χιλ. ευρώ κόστος έκαστο; Κι αυτά χωρίς διαγωνισμό - όπως φυσικά ο νόμος προβλέπει. Περιμένουμε το δ.σ. του Ταμείου να μας ενημερώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα