Τα σημαντικότερα γεγονότα του 2016 μέσα από φωτογραφίες

Εκλογές, δημοψηφίσματα, τρομοκρατία, πόλεμος: Το 2016 ήταν μια χρονιά γεμάτη αναταράξεις.

Από τη Μέση Ανατολή μέχρι την ηπειρωτική Ευρώπη, το CNBC παρουσιάζει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες του 2016, όπως αυτήν την εικόνα από το Μάρτιο, η οποία δείχνει σωσίβια και βάρκες που χρησιμοποιούνται από τους πρόσφυγες για να διασχίσουν τη θάλασσα από την Τουρκία στη Λέσβο.

Τον Ιανουάριο, ο βασιλιάς των ναρκωτικών Joaquin Guzman Loera – γνωστός και ως "El Chapo"

- ξανασυνελήφθη από Μεξικανούς πεζοναύτες.

Ο El Chapo - ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στον κόσμο – ήταν καταζητούμενος από τον Ιούλιο του 2015, όταν δραπέτευσε από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Φέτος χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες έκαναν επικίνδυνα ταξίδια από γη και από θάλασσα για να φτάσουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες - τον Οργανισμό για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ - η Ευρώπη δέχθηκε πάνω από 350.000 αφίξεις από τη θάλασσα το 2016 και πάνω από 4.800 άνθρωποι είναι είτε νεκροί είτε αγνοούμενοι.

Σε αυτή την εικόνα, η οποία τραβήχτηκε στις 23 Φεβρουαρίου, ένα παιδί κλαίει, πάνω στη φουσκωτή βάρκα που φτάνει στη Λέσβο.

Τον Μάρτιο, οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στις Βρυξέλλες, σκοτώνοντας 32 ανθρώπους.

Οι επιθέσεις από το ισλαμικό κράτος είχαν ως στόχο το αεροδρόμιο των Βρυξελλών καθώς και το μετρό της πόλης.

Αυτή η εικόνα δείχνει την αεροσυνοδό Nidhi Chapekhar τραυματισμένη και καλυμμένη από τα συντρίμμια της επίθεσης αυτοκτονίας των βομβιστών.

Στις 21 Απριλίου, ο διάσημος τραγουδιστής Prince πέθανε στο σπίτι του στη Μινεσότα. Ήταν 57 ετών.

Το 2016 είχε έναν τραγικό απολογισμό για κορυφαίες διασημότητες που έφυγαν, όπως τον David Bowie, τον Leonard Cohen, τον George Michael, τον Muhammad Ali, την συγγραφέα Harper Lee και την Carrie Fisher.

Σε μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές ανατροπές σε περισσότερο από μισό αιώνα, η Λέστερ Σίτι – μια μικρή ποδοσφαιρική ομάδα από τα αγγλικά Midlands - κέρδισε την αγγλική Premier League.

Η ομάδα, που διαχειρίζεται ο Ιταλός Κλαούντιο Ρανιέρι, τερμάτισε μπροστά από σπουδαίες ομάδες, όπως την Άρσεναλ, την Τότεναμ και την Μάντσεστερ Σίτι.

Στις 16 Μαΐου, χιλιάδες οπαδοί κατέβηκαν στους δρόμους της Λέστερ για να δουν την παρέλαση της ομάδας τους.

Ένα αποτέλεσμα που σόκαρε πολλούς. Το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούνιο.

Εδώ ο Nigel Farage, πλέον πρώην επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στο Brexit, γιορτάζει το αποτέλεσμα σε ένα πάρτι στο κεντρικό Λονδίνο.

Την νύχτα της 14ης Ιουλίου, ένας τρομοκράτης οδήγησε ένα φορτηγό μέσα στα πλήθη των ανθρώπων που γιόρταζαν την Ημέρα της Βαστίλης στην παράκτια πόλη της Νίκαιας, στη Γαλλία.

Ο τρομοκράτης τελικά πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τη γαλλική αστυνομία. Ογδονταέξι άτομα σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Περισσότερο από πέντε χρόνια μετά την έναρξή της, η σύγκρουση στη Συρία συνεχίζει να μαίνεται.

Αυτή η εικόνα του Omran Daqneesh τραβήχτηκε στην πόλη του Χαλεπίου και συμβολίζει τη φρίκη ενός πολέμου που έχει αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς - πολλούς εκ των οποίων- παιδιά.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, το 2016, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι δοκίμασε μια μικρογραφία πυρηνικής κεφαλής.

Σε αυτή τη φωτογραφία, που τραβήχτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, χιλιάδες στρατιώτες της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησαν διαδήλωση στην Πιονγκγιάνγκ για να γιορτάσουν τη δοκιμή.

Τον Οκτώβριο οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν μια επιχείρηση για να διαλύσουν και να καθαρίσουν το διαβόητο στρατόπεδο στο Καλαί γνωστό και ως "The Jungle".

Το στρατόπεδο ήταν το σπίτι για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που επιθυμούσαν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στη Βρετανία.

Πρώην κάτοικοι βλέπουν τα απομεινάρια του τόπου που θεωρούσαν «σπίτι» τους.

Στις 8 Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ νίκησε την Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, κερδίζοντας ζωτικής σημασίας πολιτείες όπως τη Φλόριντα, την Πενσιλβάνια, το Οχάιο και τη Βόρεια Καρολίνα.

Εδώ, ιρακινά στρατεύματα, που μάχονται να ξαναπάρουν την πόλη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος – παρακολουθούν την νικητήρια ομιλία του Τραμπ στις 9 Νοεμβρίου.

Την νύχτα της 19ης Δεκεμβρίου ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες.

Την ίδια ημέρα, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν γκάγκστερ, ενώ έδινε ομιλία σε μια γκαλερί.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα