Τα ρίσκα των traders στην Ανατολική Ευρώπη, για το 2019

Οι traders στην Ανατολική Ευρώπη αντιμετωπίζουν ένα τοξικό τοπίο το 2019. Στο λυκόφως του προγράμματος νομισματικών κινήτρων της ευρωζώνης (ποσοτική χαλάρωση- QE), ο λαϊκισμός εξαπλώνεται και η ανάπτυξη επιβραδύνεται.

Οι ρωγμές στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνονται να βαθαίνουν, καθώς τα κράτη μέλη πηγαίνουν στις κάλπες των ευρωεκλογών τον Μάιο, ενδεχομένως βάζοντας "φωτιά" στη συζήτηση για τα επενδυτικά κεφάλαια στον νέο προϋπολογισμό του ευρωπαϊκού μπλοκ. Μετά το ξέσπασμα ενός σκανδάλου διαφθοράς

φέτος στη ρυθμιστική αρχή της Πολωνίας για τα οικονομικά, η πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος Law&Justice αντιμετωπίζει μια δοκιμασία στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η γεωπολιτική εξακολουθεί να κυριαρχεί στις αγορές της Ρωσίας και η απειλή ότι ένας νέος γύρος κυρώσεων από τις ΗΠΑ μπορεί να αναπτυχθεί έναντι της μεγαλύτερης οικονομίας της περιοχής, δεν έχει εξαφανιστεί.

Εκτός από αυτό, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια ποσοτικής χαλάρωσης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κινείται πιο κοντά στην πρώτη της αύξηση των επιτοκίων - ακριβώς όπως οι αντίστοιχες σε ολόκληρη την ήπειρο προσπαθούν να ξεγελάσουν την πληθωριστική πίεση με τους πονοκεφάλους από μια πιο αργή παγκόσμια οικονομία, να αποτελούν πρόσθετο πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα