Η Γερμανία αποζημιώνει τα θύματα του ναζιστικού πογκρόμ του 1938

Την εφάπαξ αποζημίωση επιζώντων, κυρίως Εβραίων, που εκδιώχθηκαν από τη ναζιστική Γερμανία ως παιδιά, με συνέπεια να μην ξαναντικρίσουν ποτέ τους γονείς και τους συγγενείς τους, ανακοίνωσε ο οργανισμός που διαπραγματεύεται το θέμα των αποζημιώσεων με τη γερμανική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα,όπως μεταδίδει το CNBC, η κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε να καταβάλει 2.500 ευρώ σε όσους βρίσκονται ακόμα εν ζωή μεταξύ των 10.000 ατόμων που εκτοπίστηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης που είχε ονομαστεί «Kindertransport».

Φέτος,

είναι η 80η επέτειος της μεταφοράς των παιδιών στη Βρετανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, από τη ναζιστική Γερμανία.

Ζωντανοί πιστεύεται ότι είναι περί τα 1.000 άτομα σήμερα, με περίπου τους μισούς εξ αυτών να εξακολουθούν να ζουν στη Βρετανία. Η καταβολή της αποζημιώσης θεωρείται ώς μια «συμβολική αναγνώριση των όσων υπέφεραν», αναφέρει εκπρόσωπος της Οργάνωσης.

«Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, οι γονείς που παρέμειναν στη Γερμανία, εκτελέστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά το Ολοκαύτωμα και οι επιζώντες έχουν τρομερά ψυχολογικά προβλήματα», ανέφερε ο ίδιος στο Associated Press.

Μετά το αντισημιτικό πογκρόμ τον Νοέμβριο του 1938 που έχει μείνει γνωστό στην Ιστορία ως «Νύχτα των Κρυστάλλων», η βρετανική κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει την είσοδο σε αδιευκρίνιστο αριθμό εβραιόπουλων προσφύγων από τη ναζιστική Γερμανία ή άλλες περιοχές που είχαν καταλάβει οι Ναζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα