Τα παιδικά σας παιχνίδια αξίζουν σήμερα χιλιάδες δολάρια!

Εάν υπάρχουν ακόμα παλιά σας παιχνίδια στη σοφίτα των γονιών σας ή σε κάποια αποθήκη τότε τρέξτε γρήγορα να τα βρείτε καθώς αξίζουν πλέον μια μικρή περιουσία.

Τα παιχνίδια που σχεδόν όλοι μας είχαμε ως παιδιά τη δεκαετία του 80' και του 90', και τα οποία εδώ και χρόνια έχουμε φυλάξει στις αποθήκες -αν δεν τα έχουμε πετάξει- φαίνεται πως σήμερα αποκτούν ξανά την παλιά τους αίγλη και κάποιοι τα αγοράζουν δίνοντας πολλά λεφτά!

Δείτε παρακάτω κάποια από τα θρυλικά αυτά παιχνίδια που πωλούνται στο eBay, βγάλτε τα από το συρτάρι, ξεσκονίστε

τα και εξετάστε το ενδεχόμενο να τα πουλήσετε στο διαδίκτυο.

ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ

Τα αγοράζαμε συνήθως από τα περίπτερα ή από τα διάφορα πανηγύρια και απλώς ρίχναμε το βάρος του, μια στο ένα χέρι και μια στο άλλο. Τα κορίτσια πολλές φορές το φορούσαν και για βραχιόλι. Σήμερα η τιμή τους στο eBay φτάνει μέχρι και τα 20 δολάρια, ποσό που «μεταφράζεται» γύρω στα 17 ευρώ.

ΕΥΧΟΥΛΗΔΕΣ

Τα γυμνά ανθρωπάκια με τα πολύχρωμα μαλλιά. Τα καρφώναμε στα μολύβια μας, ενώ ενίοτε πειραματιζόμασταν και με τα μαλλιά τους. Σήμερα η τιμή του στο eBay φτάνει μέχρι τα 172 ευρώ.

ΜΠΟΥΓΕΛΟΦΑΤΣΕΣ

Λαστιχένιες φιγούρες τις οποίες γεμίζαμε με νερό και το εκτοξεύαμε όπου να 'ναι. Στο eBay στοιχίζουν γύρω στα 11 ευρώ το ένα.

ΛΕΪΖΕΡ

Κατά καιρούς, όλοι πάθαμε μανία με αυτό το πράγμα, του οποίου μάλιστα τα καινούργια βερσιόν έβγαζαν και διάφορα σχήματα σε πολλά χρώματα. Όλοι έχουμε τυφλώσει τον γείτονα απ' το παράθυρο της κουζίνας ή των υπνοδωματίων. Το λέιζερ πωλείται στο eBay περίπου 42 ευρώ.

GAME BOY

Ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια εκείνης της εποχής. Περνούσαμε αμέτρητες ώρες μπροστά στην μικρή οθόνη του και το χαμόγελο έσβηνε από τα χείλη μας όταν τέλειωναν οι μπαταρίες του. Μερικοί ζητούν μέχρι και 1289.60 ευρώ για να το πουλήσουν.

Video games

Σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων και των δημοπρασιών του eBay, η πιο πολύτιμη κονσόλα είναι αυτή της Nintendo. Μπορείτε να θυμηθείτε το όνομα του παιχνιδιού που έδωσε η Nintendo αφότου αγόρασε το δικαίωμα από το Bandai. 2.000 αντίγραφα του τίτλου είχαν παραχθεί αλλά ανακλήθηκαν αμέσως μετά την κυκλοφορίας τους. Η Nintendo είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει τελικά το παιχνίδι με την ονομασία "World Class Track Meet". Ένα σφραγισμένο αντίτυπο του παιχνιδιού πουλήθηκε το 2010 για 40.000 δολάρια. Οι τιμές των μη σφαγιασμένων αντίγραφων πάντως ούτε που πλησιάζουν αυτή την τιμή.

Συλλογή με την πρώτη γενιά των Transformers

Η πρώτη γενιά παιχνιδιών Transformers ήταν το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας μεταξύ της αμερικανικής Hasbro και της ιαπωνικής Takara Tomy. Τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν από το 1984 μέχρι το 1991, έχουν τύχει διθυραμβικών κριτικών για την προσοχή στη λεπτομέρεια, ειδικά σε ό,τι αφορά τα κινούμενα μέρη, όπως τα όπλα και τα λοιπά αξεσουάρ, καθώς και για τη χρήση χυτού μετάλλου. Στη συσκευασία περιλαμβάνονταν πάντα εικόνες του χαρακτήρα του ρομπότ, βαθμολογία των ικανοτήτων του και μια λίστα με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. Η σημερινή αξία της πρώτης αυτής γενιάς είναι αρκετά υψηλή, με σετ κομματιών να πωλούνται ακόμη και προς σχεδόν 35.400 ευρώ!

BARBIE

Οι κούκλες Μπάρμπι πρωτο-λανσαρίστηκαν από την αμερικανική εταιρεία Mattel το Μάρτιο του 1959 κι από τότε έχουν κυκλοφορήσει σε εκατοντάδες παραλλαγές. Για δεκαετίες, η Μπάρμπι κυκλοφόρησε σε πλήθος προσώπων, επαγγελμάτων, εμφάνισης και φίλων, όμως ένα πράγμα έμεινε σταθερό: η αγάπη μικρών και μεγάλων γυναικών για τη διάσημη κούκλα. Αυτή ακριβώς η αγάπη αποφέρει αρκετά χρήματα σε όσους έχουν κρατήσει συλλεκτικές -και μη- φιγούρες της κούκλας από το παρελθόν και τις θέσουν προς πώληση. Μία από τις αξιομνημόνευτες δημοπρασίες στο eBay μάλιστα έπιασε ούτε λίγο-ούτε πολύ 142.500 ευρώ για μια συλλογή από κάμποσες Μπάρμπι.

Hot Wheels

Όταν τα αυτοκίνητα Hot Wheels πρωτοπαρουσιάστηκαν το 1968, γνώρισαν γρήγορα την επιτυχία καθώς κατόρθωσαν να νικήσουν εύκολα τον ανταγωνισμό των αμαξιών Matchbox, όντας πολύ πιο ρεαλιστικά. Ακόμη και σήμερα, η Hot Wheels είναι ο δημοφιλέστερος κατασκευαστής γνωστών μοντέλων αυτοκινήτων σε μικρή κλίμακα. Ορισμένοι μάλιστα, συνηθίζουν να συλλέγουν τα ίδια μοντέλα με μικρές διαφοροποιήσεις. Τέτοιες συλλογές κυκλοφορούν στο eBay με τιμές που ξεκινούν από 2.000 ευρώ και ορισμένες φορές μπορεί να φτάσουν και τα πενταψήφια νούμερα!

Keywords
Τυχαία Θέματα