Τα ιταλικά ομόλογα διευρύνουν την πτώση, αναμένοντας την αντίδραση της ΕΕ στον προϋπολογισμό

Τα ιταλικά ομόλογα υποχώρησαν για τρίτη μέρα, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για το ενδεχόμενο τριβών μεταξύ της λαϊκιστικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την πρόταση προϋπολογισμού που κατέθεσε η χώρα.

Οι διετείς αποδόσεις αυξήθηκαν, με τους επενδυτές να ενσωματώνουν τυχόν σχόλια από τους ηγέτες της ΕΕ στο περιθώριο μιας συνεδρίασης του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Ο ιταλικός κυβερνητικός συναπισμός Κινήματος Πέντε Αστέρων και Λέγκας του Βορρά πρόκειται να καθορίσει τους στόχους ανάπτυξης που αποτέλεσαν τη βάση για τον στόχο του ελλείμματος του 2019, ο οποίος

προσδιορίστηκε στο 2,4%, ο οποίος τρόμαξε τους επενδυτές την Παρασκευή.

Τα ιταλικά ομόλογα έχουν υποχωρήσει από τη στιγμή που το έλλειμμα του προϋπολογισμού ανακοινώθηκε αργά την Πέμπτη, ενώ όλες οι προτάσεις θα πρέπει να παραδοθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αναθεώρηση στις 15 Οκτωβρίου. Οποιαδήποτε απόρριψη από την ΕΕ θα μπορούσε να προκαλέσει ρήγματα μεταξύ των ευρωσκεπτικιστών της Ιταλίας και του ευρωπαϊκού μπλοκ, δημιουργώντας περαιτέρω μεταβλητότητα στην αγορά.

"Τα πρωτοσέλιδα που προτρέπουν την ΕΕ να προσπαθήσει να απορρίψει τον προϋπολογισμό δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να θέσουν τον λαϊκιστικό συνασπισμό της Ρώμης και την ΕΕ σε μια πιθανή πορεία σύγκρουσης", δήλωσε ο Matthew Cairns, στρατηγικός αναλυτής στο Λονδίνο στην Rabobank International.

Keywords
Τυχαία Θέματα