Τα exit poll δείχνουν νικητή τον «Ορμπάν της Σλοβενίας» Γιάνεζ Γιάνσα

Ένας πρώην πρωθυπουργός κερδίζει τις εκλογές στη Σλοβενία σε εκλογική εκστρατεία, στον απόηχο της αντίστοιχης που έφερε στην εξουσία εθνικιστικές δυνάμεις στη γειτονική Ιταλία, την ώρα που τα exit polls δείχνουν τους αντιπάλους του που καταδικάζουν την αντιμεταναστευτική πολιτική του να του «μπλοκάρουν» το δρόμο προς την κυβέρνηση.

Το αντιμεταναστευτικό κεντροδεξιό

Σλοβένικο Δημοκρατικό Κόμμα (SDS) του συντηρητικού πρώην πρωθυπουργού Γιάνεζ Γιάνσα εμφανίζεται ως ο νικητής στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Σλοβενία, εξασφαλίζοντας το 24,4% των ψήφων, σύμφωνα με τα exit polls που έδωσε στη δημοσιότητα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TV Slovenia.

Η παράταξη του ανεξάρτητου Μάριαν Σάρετς, δημάρχου του Κάμνικ, το LMS, βρίσκεται στη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας 12.6% των ψήφων, ενώ ακολουθεί το κόμμα του Σύγχρονου Κέντρου (κεντροαριστερά) του απερχόμενου πρωθυπουργού Μίρο Τσέραρ με 9,8%.

Αφού έκλεισαν οι κάλπες, ο Γιάνεζ δήλωσε: «Αν όλοι τηρήσουν το λόγο τους, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα