ΣΕΕΛΦΟ Ν. Καρδίτσας - Άλλαξαν οι βεβαιώσεις αποδοχών: Οι φορολογούμενοι είναι οι μόνοι υπεύθυνοι να το ελέγξουν


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ: ΟΙΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΟΥΝ

Χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς καν ναγνωρίζουμε γιατί, οι υπεύθυνοι (ο Θεός να τους κάνει) του Γενικού Λογιστηρίουτου Κράτους, άλλαξαν τις βεβαιώσεις αποδοχών των συνταξιούχων του Δημοσίου.

Αποτέλεσμα αυτού του μπάχαλου είναι, όσοι έχουνυποβάλλει τις φορολογικές τους δηλώσεις μέχρι τώρα, να πρέπει να ελέγξουν τιςβεβαιώσεις των αποδοχών τους και εφόσον υπάρχει διαφοροποίηση στη φορολογητέαύλη, να υποβάλλουν τροποποιητική

φορολογική δήλωση με τα νέα ποσά.

Οι συνάδελφοι δεν έχουν καμία υποχρέωση και δενμπορούν, να γυρίσουν πίσω και να ελέγξουν τις υποβληθείσες φορολογικέςδηλώσεις, για να δουν αν χρειάζεται υποβολή ή συμπληρωματικής δήλωσης.

Όσοισυνταξιούχοι έχουν αλλαγή στην βεβαίωση των αποδοχών τους και υπέβαλαν τηφορολογική τους δήλωση, θα πρέπει:

- Να απευθυνθούν στον συνάδελφοκαι να τον ενημερώσουν για την αλλαγή αυτή.

- Να του ζητήσουν να προχωρήσειστην υποβολή της συμπληρωματικής δήλωσης.

- Δεν έχει καμία υποχρέωση οΛογιστής Φοροτεχνικός ελεύθερος επαγγελματίας, να προχωρήσει από μόνος του σεέρευνα, αναζήτηση και υποβολή συμπληρωματικής φορολογικής ή άλλης μορφής δήλωση, χωρίς την συναίνεσητου υπόχρεου πελάτη του.

- Αν δεν κάνετε τα παραπάνω,μετά το πέρας των δηλώσεων δεν θαμπορείτε αργότερα, να απευθυνθείτε στο Λογιστή σας και να του πείτε «γιατί δενυπέβαλες τροποποιητική δήλωση;».

- Προϋπόθεση για όλα ταπαραπάνω; Να ανοίξει το σύστημα για την υποβολή των συμπληρωματικών δηλώσεωνφορολογίας εισοδήματος.

Όλοιανεξαιρέτως οι συνάδελφοι, ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Το κάνουν καιμε το παραπάνω, χρόνια τώρα, αγόγγυστα και στις περισσότερες περιπτώσεις με τηνκαλύτερη των διαθέσεων τους.

Όμως…

Θαπρέπει να γνωρίζουν όλοι οι φορολογούμενοι ότι: άλλο «έχω υποχρέωση» κι άλλο«το κάνω επειδή θέλω», και καλό είναι να το ξεκαθαρίσουν στο μυαλό τους.


Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος ΓιώργοςΠαπαδημητρίου

Ο Αντιπρόεδρος ΚώσταςΣυρόπουλος

Ο Γ. Γραμματέας ΚώσταςΛαμπρόπουλος

Η Ταμίας ΓεωργίαΝταντάμη

Το Μέλος Αλέξανδρος Αποστολόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα