Σύσκεψη στα Χανιά για την αντιπλημμυρική προστασία

Η άμεση ολοκλήρωση των εργολαβιών που αφορούν τον καθαρισμό ρεμάτων στο σύνολο των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης σε ρέματα και χείμαρρους ώστε να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα από πλημμυρικά φαινόμενα κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι μερικά από τα μέτρα που θα ληφθούν στα Χανιά ενόψει του χειμώνα.

Οι δράσεις που θα αναληφθούν σε τοπικό επίπεδο αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, κατά τη διάρκεια

της οποίας τέθηκε επί τάπητος και o προγραμματισμός των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη σύσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, συμμετείχαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Νίκος Καλογερής και Κυριάκος Κώτσογλου, οι δήμαρχοι Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, Κισάμου, Θόδωρος Σταθάκης και Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο αντιδήμαρχος Χανίων, Γιώργος Ξανθουδάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και στελέχη των Διαδημοτικών Επιχειρήσεων Χανίων και Βόρειου Άξονα Χανίων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει της χειμερινής περιόδου και με δεδομένη την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ως προς την αρμοδιότητα καθαρισμού των ποταμών και ρεμάτων που μεταφέρεται στην Περιφέρεια. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν οι παρεμβάσεις που ήδη έχουν γίνει από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους δήμους και τις Διαδημοτικές Επιχειρήσεις, καθώς και τα προβλήματα που καταγράφηκαν από την πρόσφατη νεροποντή.

Keywords
Τυχαία Θέματα