«Συντονισμένες» στο βρετανικό δημοψήφισμα οι ασιατικές αγορές - Πτώση στο Τόκιο

Ανοδικά κινήθηκαν τα περισσότερα χρηματιστήρια στην Ασία, με τις ιαπωνικές μετοχές μόνο να χάνουν έδαφος, την Τετάρτη, μια μέρα πριν το βρετανικό δημοψήφισμα.

Οι αγορές είναι «συντονισμένες» στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το δημοψήφισμα, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις

να δείχνουν τάση υπερ της παραμονής. Ωστόσο, στο σύνολό τους οι δημοσκοπήσεις είναι σχεδόν μοιρασμένες, με αποτέλεσμα να υπάρξει κάποια ξεκάθαρη στάση.

Σύμφωνα με την Sally Auld, αναλύτρια σταθερού εισοδήματος και συναλλάγματος στην JPMorgan, οι αγορές φαίνεται να προεξοφλούν την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε., γι' αυτό και δεν περιμένει έντονες αντιδράσεις τα επόμενα 24ωρα.

«Δεν είμαι σίγουρη ότι οι αγορές θα κινηθούν έντονα τις επόμενες 36 ώρες. Φαίνεται πάντως ότι η κοινή άποψη είναι η μείωση του ρίσκου, η παραμονή στο περιθώριο, μια στάση αναμονής» σχολιάζει στο CNBC.

Η βρετανική στερλίνα κινείται στο 1,4673 έναντι του δολαρίου.

Ο ιαπωνικός δείκτης υποχώρησε εξαιτίας του ισχυρού γεν που άσκησε πιέσεις στις εξαγωγικές μετοχές.

Η Toyota υποχώρησε κατά 0,14%, η Nissan υποχώρησε κατά 0,34%, η Honda κατέγραψε πτώση 1,75% και η Sony κινήθηκε με απώλειες 1,86%.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση κινήθηκε πτωτικά στα 1.267 δολάρια η ουγγιά. Το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει πλέον τριήμερη πτώση, καθώς ως ασφαλές «καταφύγιο» ενισχύεται ότι υπάρχει αβεβαιότητα στην αγορά.

Οι τιμές πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά. Η τιμή του Brent ενισχύεται 0,5% στα 50,88 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει 3% στη Wall Street. Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται κατά 0,58% στα 50,16 δολάρια το βαρελι.

Keywords
Τυχαία Θέματα